Janne Bjørnbakk (t.v.) og Unn Samuelsen i Fauske husflidslag gleder seg over at så mange har meldt seg på strikkefestivalen og forteller at man ikke behøver å kunne strikke for å delta. - Man kan mingle rundt på hotellet, snakke med designere, se på stand, delta på workshop og foredrag, eller bare sitte ned og slappe av i godt selskap, sier de. Foto: Eva S. Winther
Janne Bjørnbakk (t.v.) og Unn Samuelsen i Fauske husflidslag gleder seg over at så mange har meldt seg på strikkefestivalen og forteller at man ikke behøver å kunne strikke for å delta. - Man kan mingle rundt på hotellet, snakke med designere, se på stand, delta på workshop og foredrag, eller bare sitte ned og slappe av i godt selskap, sier de.

Nå skal det klirre i strikkepinner på hotellet

I helgen skal Saltens første strikkefestival gå av stabelen på Scandic Fauske. Til festivalen kommer både internasjonale og lokale strikkekjendiser.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: - Vi gleder oss veldig og vi er veldig spente, sier arrangør Janne Bjørnbakk.

Hun arrangerer strikkefestivalen sammen med Unn Samuelsen. De to strikkeglade damene er den selvoppnevnte jubileumskomiteen, som ønsker å gjøre noe artig ut av Fauske Husflidslags 40-årsjubileum. Strikkefestival ble dermed et naturlig valg.

Unik festival

- Det har ikke vært arrangert strikkefestival noen gang mellom Tromsø og Lurøy, sier Bjørnbakk.

Med rundt 150 påmeldte, ligger festivalen an til å bli en suksess. Mange av workshopsene er allerede fulle.

For på festivalen kan de strikkeglade deltakerne melde seg på ulike workshops, hvor de innleide aktørene viser fram sine teknikker og lærer bort gode tips og triks.

- Det har vært mye mer jobb enn vi hadde trodd. Nå stresser vi litt med å få de siste tingene på plass, ler hun.

Fredag skal det være mannekengoppvisning, hvor over 60 plagg og strikketøy skal vises fram. Det skal også være ulike workshops, som festivalgjengerne kan melde seg på.

Mange kjente strikkere

Blant aktørene som kommer, finner vi Arne & Carlos. De har tatt moteverdenen med storm, med norsk strikk. De har solgt mer enn 500.000 strikkebøker i 16 land og har inngått avtale med en av verdens største garnprodusenter.

- De bringer tradisjonene inn i dagens moderne liv, sier arrangørene.

Flere lokale aktører kommer også til festivalen for å lære fra seg sine kunnskaper. En dame fra Valnesfjord, en fra Rognan og en fra Bodø.

En annen aktør som gleder seg til festival, er Anita Ness Byberg. Hun er en lokal designer fra Valnesfjord, som er opptatt av kreativitet, fargerik strikkeglede og gjenbruk. Byberg bruker dekorasjonsteknikker for å gi nytt liv til gammelt strikketøy.

- Jeg gleder meg veldig til strikkefestival og tror det kommer til å bli ei fantastisk helg, med masse inspirasjon og dedikerte strikkere. Jeg lurer veldig på hvem som kommer og jeg tror det blir kjempespennende, forteller en begeistret Byberg.

Re-design

Hun skal ha et inspirasjonsforedrag og to workshops. Der skal hun vise hvordan hun dekorerer votter og noe hun kaller «upcycling», altså å resirkulere og fornye gamle strikkeplagg til andre ting.

- Det blir veldig mange folk og det blir utrolig artig å se at hele hotellet bare er strikking. Jeg regner med at det blir mye inspirasjon å hente i pausene, ler hun avsluttende.

Powered by Labrador CMS