GAME ON. Maja Reiss, Adam Reiss og Hanna Edvardsen Thuv representerer Sørfold i teaterstykket Game on eller meningen med livet. Her har de gått inn i rollene sine og gir oss en smakebit av de ulike personlighetene i stykket. Foto: Victoria Finstad
GAME ON. Maja Reiss, Adam Reiss og Hanna Edvardsen Thuv representerer Sørfold i teaterstykket Game on eller meningen med livet. Her har de gått inn i rollene sine og gir oss en smakebit av de ulike personlighetene i stykket.

Spiller seg til meninga med livet

Ungdom fra Nordre og Indre Salten legger meningen med livet fram for tolkning i en Gameboy fra 1993.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Inne på Vaffelhjørnet møtes de tre ungdommene som skal sette liv til historien om Unn Blund, hennes Gameboy og karakterene inni den.

Søndag klokka 14 skal de nemlig ha premiere på teaterforestillingen «Game on eller meninga med livet», i rådhussalen på Straumen.

Lang erfaring

Maja Reiss, Adam Reiss og Hanna Edvardsen Thuv er tre foldværinger som er over middels interessert i teater. Alle tre har drevet med det siden de var små. Thuv var riktignok rundt 12 år da hun spilte i sitt første stykke.

De tre mimrer tilbake til teaterstykker de har spilt i, og glemmer nok bort «Game on eller meningen med livet» i noen minutter.

Løfter ungdomstalent

Den Unge Scenen (DUS) er et landsdekkende prosjekt for ungdom, som ble opprettet i 2004 for å heve nivået på ungdomsteater. De tre foldværingene representerer Nordre og Indre Salten.

Sammen med representanter fra Steigen, Hamarøy, Saltdal og Fauske skal de ta med seg forestillingen til den regionale DUS-festivalen i slutten av mars. Det er Sørfold som er vertskommunen, derfor blir premieren der.

Spiller selv

Sceneinstruktør Maria Zakariassen, som arbeider i Scenekunst i Nordland, skal selv spille Tatiris Popcorn i forestillingen. I likhet med ungdommene har hun vansker med å forklare hva stykket egentlig handler om.

- Veldig forskjellige karakterer er samlet i et univers, i et slags spill. Ingen klarer å komme seg til neste nivå i spillet. Helt til noen blir forelsket, smiler hun.

Gleder seg

Manuset er skrevet på forhånd, så det er opp til rolleinnehaverne å tolke rollene sine ut fra replikkene. De har arbeidet med stykket siden i fjor høst og gleder seg nå til å vise resultatet.

- De er plukket ut fordi de har vist en særskilt interesse for teater, sier regissøren.

Snill

De ulike rollene har ikke vært enkle å sette seg inn i. De tre skuespillerne har virkelig gått inn i karakterene.

- Min karakter er ikke så veldig snill. Hun er veldig ærlig og skjønner ikke at folk blir lei seg, for hun er jo bare ærlig. Litt fjern, bryr seg ikke så veldig og dyrker seg selv, forteller Thuv om hennes karakter, Kari Normann.

Norsk

Maja Reiss sin karakter heter Sissel på hjørnet. Hun er veldig opptatt av det norske. Norsk språk og norske verdier står høyt hos henne.

- I virkeligheten er det jeg som prater mest engelsk. Det får jeg mye pes for av mamma og pappa, ler hun.

Usikker

Karakteren Sissel er ellers veldig usikker på seg selv. Derfor bruker hun det norske som en identitet å gjemme seg bak.

- Hun er egentlig den rasistiske besteforelderen. Litt nerd, folk blir litt lei av henne til tider. Hun kan sette i gang med lange monologer om det hun syns der viktig, forteller Reiss.

Pål the man

Broren Adam spiller karakteren Pål the man, som er den kule gutten i spillet. Reiss beskriver ham som en som ender opp med alle jentene etter seg, til tross for at han ikke er så kul som han gir uttrykk for.

- Kort fortalt er han en «militær loverboy», ler Reiss og høster latter fra de andre.

Løfter hverandre

Sceneinstruktør Zakariassen i Scenekunst i Nordland har plukket ut de tre ungdommene fordi de har vist et engasjement og har erfaring.

- De er særdeles gode til å hjelpe hverandre. Hvis noen faller litt i mellom, er de veldig gode på å løfte hverandre opp og fram, skryter hun.

Powered by Labrador CMS