FØRSTE GANG I BODØ. Torsdag 18. oktober går startskuddet for Norsk mediekonferanse ved Nord Universitet. Tema er «Det nye medielandskapet - blindsoner og mangfold». - Her blir det to spennende dager, sier denne gjengen som står bak konferansen i år. Fra venstre Astrid Marie Holand, Jan Erik Andreassen, Birgit Røe Mathisen, Bengt Engan, Hege Lamark og Lisbeth Morlandstø. Foto: Sindre Kristiansen
FØRSTE GANG I BODØ. Torsdag 18. oktober går startskuddet for Norsk mediekonferanse ved Nord Universitet. Tema er «Det nye medielandskapet - blindsoner og mangfold». - Her blir det to spennende dager, sier denne gjengen som står bak konferansen i år. Fra venstre Astrid Marie Holand, Jan Erik Andreassen, Birgit Røe Mathisen, Bengt Engan, Hege Lamark og Lisbeth Morlandstø.

Skal fortelle om lokalsamfunn som ikke lenger har egne medier

Hundre medieforskere møtes denne uka på Nord universitet til en nasjonal mediekonferanse.

Publisert Sist oppdatert

BODØ: Denne uka tar journalistutdanninga på Nord universitet imot et hundretalls medieforskere fra hele landet.

- For første gang på tjue år er den nasjonale Medieforskerkonferansen lagt til Bodø. Tema for konferansen er «Det nye medielandskapet - Blindsoner og mangfold», opplyser journalistutdanninga gjennom ei pressemelding.

Å komme til orde

De ansatte på journalistutdanninga er ekstra fornøyd med at årets konferanse løfter opp temaet lokaljournalistikk. Det er fire hovedtalere under konferansen, og en av disse er Nords egen Birgit Røe Mathisen, som skal presentere de første funnene fra et stort forskningsprosjekt ved journalistutdanninga.

- Dette er en studie av innholdet i norske lokalmedier, som kartlegger hva lokaljournalistikken handler om og hva som ikke omtales, hvem som kommer til orde og hvem som ikke får en stemme i den lokale offentligheten, får vi opplyst.

Samfunn uten media

De tre andre hovedtalerne er Rachel Howells, journalist og forsker ved Cardiff universitet i Wales, som skal fortelle om lokalsamfunn som ikke lenger har egne lokalmedier. Bente Kalsnes fra OsloMet skal snakke om falske nyheters utfordring for journalistikken, mens Anne Gjelsvik fra NTNU vil innlede om filmopplevelser med tilknytning til 22. juli.

Rundt hundre medieforskerne er påmeldt til konferansen.

Pågående forskning

En stor del av arrangementet brukes til å presentere og diskutere pågående forskningsprosjekter.

- Deltakerne forsker på alt fra film, dataspill og økonomi - til journalistikk og mediebruk, står det videre i pressemeldinga.

Konferansen gjennomføres annet hvert år ulike steder i Norge.

Nord Universitets Lisbeth Morlandstø er leder av Norsk medieforskerlag, som arrangerer konferansen med journalistutdanninga som lokalt vertskap.

Powered by Labrador CMS