Nyåpner på selveste 17. mai. - Her kan man gå i tog på ski!

På selveste Nasjonaldagen åpner seterkafeen på Ljøsenhammeren dørene for sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Restauranten driftes av reiselivsbedriften Northern Lights International fra Saltdal. På 17.mai fristes de besøkende med et stort kakebord med hjemmelagde kaker.

- Vi ønsker å tilby våre gjester et nytt og friskt konsept, basert på naturlige råvarer og godt håndverk. Værmeldingen ser lovende ut, så vi håper mange velger å ta turen til fjells denne dagen! For skientusiaster er det enda mulig å gå 17. maitog på ski her oppe, forteller Janne Sortland Stokvik i en pressemelding.

Lokale råvarer

Fra og med 18. mai vil Ljøsenhammeren holde åpent hver helg fram til sommeren. Når turistsesongen nærmer seg ønsker de å øke fokuset på lokale spesialiteter som rein, elg, laks, ørret, sopp & bær.
- Målet er å gi turistene en smak av Salten på en moderne måte, sier daglig leder Janne Sortland Stokvik.

Moderniserte lokaler

Ljøsenhammeren har en lang og stolt tradisjon som seterkafe, og en stor del av lokalbefolkningen i både Saltdal og Misvær har et forhold til stedet.
-Kafeen har imidlertid ikke vært pusset opp siden den sto ferdig, så nå har vi startet en tiltrengt moderniseringsprosess. Til denne sesongen er det selve restauranten som har fått seg et løft. Vi ønsker å skape en lunere og mer tidsriktig atmosfære, og håper våre faste gjester vil sette pris på forandringen.

Turisme

I tillegg til å være åpen for lokalbefolkningen, vil seteren også bli brukt i reiselivssammenheng framover. I juli og august vil det for eksempel tilbys guidede vandringer fra seteren hver lørdags formiddag.
- Dette håper vi vil falle i smak for både turister og lokalbefolkningen. Området rundt Ljøsenhammeren byr på et rikt dyreliv om sommeren og er egnet for både små og store turer sier Janne.

Northern Lights ønsker også å satse på ulike arrangementer i løpet av sommeren med base i seteren. - Vi har fått skjenkebevilling, og håper å kunne annonsere flere spennende arrangementer i tiden som kommer!

Powered by Labrador CMS