SATSER PLANTEBASERT. Kokk Linn Jeanette Meyer og Markedsansvarlig Sverre Breivik er glade for å ha fått plantebaserte produkter på menyen, og de er begge positivt overrasket over hvor godt det er. Foto: Kaleido
SATSER PLANTEBASERT. Kokk Linn Jeanette Meyer og Markedsansvarlig Sverre Breivik er glade for å ha fått plantebaserte produkter på menyen, og de er begge positivt overrasket over hvor godt det er.

Kaleido satser på plantebaserte matretter

(SALTDAL) Kaleido ønsker å tilby sine kunder mat som er bra for helsa og miljøet, selvsagt i tillegg til den menyen som kundene allerede er vant til.

Publisert Sist oppdatert

Kaleido ønsker å tilby sine kunder mat som er bra for helsa og miljøet, i tillegg til den menyen som kundene allerede er vant til.

Plantebasert

- Vi ønsker å tilby vegetarianere, veganere og andre et godt tilbud innenfor plantebaserte produkter og har nå fått burger, nuggets og pizza på menyen. Vi forventer ikke at dette skal bli like populære som møsbrømlefsa, men tror nok mange vil få en ny opplevelse dersom de prøver disse produktene, sier markedsansvarlig Sverre Breivik ved Kaleido Bruktbutikk og kafe, som eies og drives av RIBOstiftelsen.

Hjemmebakt

Tidligere har Kaleido hatt en meny som har blant annet har bestått av hjemmebakte kaker, møsbrømlefse, grillretter og påsmurte rundstykker. Dette skal de fortsette med, men ønsker nå å nå ut til de som har manglet et sunnere og mer miljøriktig valg.

- Det viser seg i løpet av året at mange av kundene ønsker dette, og grunnene kan være så mange og ulike. Vi vet at verdens kjøttproduksjon er presset og at det mange steder oppfordres til å ha kjøttfrie dager. Disse produktene smaker godt, samtidig som de er sunne og delikate, sier Breivik.

Har prøvesmakt

Kaleidos ansatte har selv smakt på produktene, og tilbakemeldingene var svært gode. Faktisk så gode at de skryter uhemmet av både burger, nuggets og pizza.

Uansett hvor mye av disse produktene som selges, tror ikke kokkene på Kaleido at de vil utfordre den desiderte bestselgeren møsbrømlefsa.

- Hvis det skjer så blir vi svært overrasket. Møsbrømlefsa er fortsatt det desidert mest populære produktet, og sånn blir det nok videre også. Men, vi anbefaler å gi disse plantebaserte produketene en sjanse, sier kokken Linn Jeanette Meyer.

Kaleido opplever så stor etterspørsel etter lefse og søvel både inne på Kaleido, men også som takeaway som en pakke med lefser og søvel. Dette har kundene virkelig satt pris på forteller dem.

Powered by Labrador CMS