Aldri før har så mange levert forhåndsstemmer som ved dette valget.
Aldri før har så mange levert forhåndsstemmer som ved dette valget.

Leder:

Går ikke an å stemme feil

Mandag avgjør velgerne hvem som skal styre kommunen de bor i de neste fire årene, og hvem som skal få flertall i fylkeskommunen.

Publisert Sist oppdatert

Håpet er at vi setter ny rekord

Mandag avgjør velgerne hvem som skal styre kommunen de bor i de neste fire årene, og hvem som skal få flertall i fylkeskommunen. Begge valgene er viktige for innbyggerne i Indre Salten, så her gjelder det å bruke innflytelsen
hver enkelt har.

Det betyr at over tre av ti personer unnlot å bruke stemmeretten sin. De var hjemmesittere, og brydde seg lite om utviklingen i hjemkommunen. Mange av dem vil sikkert hevde at det spiler liten rolle hvem som har styringen.

Ved valget for fire år siden var det mange som unnlot å bruke stemmeretten sin. I Indre
Salten var deltakelsen høyest i Beiarn med 75
prosent, og lavest i Fauske med 63,5 prosent. I Saltdal og Sørfold var den 65 og 66 prosent.

Vi bryr oss lite om hvilke partier folk stemmer på, men er svært opptatt av at innbyggerne bruker stemmeretten sin. Håpet er at vi setter ny rekord i valgdeltakelse i Indre Salten. Det bør være fullt mulig å komme godt over 70 prosent.

Antall forhåndsstemmer som er avlagt, tyder på at interessen for å delta valget er større enn tidligere. Derfor kan vi håpe på at det blir kø utenfor valglokalene mandag. De fortjener lokaldemokratiet vårt.

Aller helst skulle vi ønsket at valglokalene var åpne både søndag og mandag. I Bodø har de valgt å la folk stemme begge dagene. Det tror vi velgerne setter pris på. Det er ikke alle som klarer å komme seg bort fra hverdagens plikter en
mandag.

Det siste året har det imidlertid vært flere saker på fylkestinget som har skapt debatt. Det gjelder buss- og båtruter, videregående skoler, fylkesveier og andre tilbud som fylkeskommunen har ansvaret for. Det kan gjøre at flere også velger å bruke denne stemmeretten.

Noen kvier seg for å stemme fordi de ikke klarer å velge mellom partiene. Det gjelder særlig valget til fylkestinget. Kandidatene havner gjerne i en skvis mellom lokale politikere og stortings-
politikere som reiser rundt i valgkampen.

De som er usikker på hva de skal stemme på, bør ta turen til valglokalet likevel. Det går nemlig ikke an å stemme feil. Man kan angre på hvilket parti man valgte, men det er verre å angre på at man ikke brukte stemmeretten.

Powered by Labrador CMS