DELER SIN HISTORIE. Kari Vold Jensen står stødig ved siden av sin ektemann Frank. Hun mener at det å være åpen om Alzheimer-diagnosen er den eneste riktige veien å gå. Foto: Lise Berntzen
DELER SIN HISTORIE. Kari Vold Jensen står stødig ved siden av sin ektemann Frank. Hun mener at det å være åpen om Alzheimer-diagnosen er den eneste riktige veien å gå.

Inviterer til åpent møte:

- Det er avgjørende for mange og bra for alle

Frank Øvrewall og Kari Vold Jensen kommer til Fauske den 2. februar for å dele av sine erfaringer rundt det å leve med demens.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Frank Øvrewall var redaktør i Saltenposten fram til sommeren 2022. Da ble han sykmeldt og fikk diagnosen Alzheimers sykdom.

Øvrewall vil sammen med sin kone Kari Vold Jensen fortelle sin historie, de utfordringer han har opplevd, både privat og i arbeidssammenheng. Med seg har de konstituert redaktør Helge Simonsen. Han vil lede samtalen, og samtidig bidra til et annet perspektiv.

LES OGSÅ: Vil fjerne tabuene gjennom åpenhet:- Det er en sykdom, ikke en tilstand

Åpent møte

Torsdag 2. februar vil det bli holdt to arrangement på Fauske med temaet "Hvordan kan vi bidra til at Fauske blir et mer demensvennlig samfunn".

Det første møtet vil være et frokostmøte klokken 08.30 i rødsalen på Fauske hotell. Dette møtet er åpent for alle, men er i hovedsak rettet mot ledere og ansatte i offentlig og privat servicenæring. Senere samme dag, klokken 18:00 vil det være et møte som er åpent for alle i plenumssalen på Fauske hotell.

Viktig samarbeid

Initiativet til møtene er tatt av Fauske demensforening, i samarbeid med Fauske kommune og Fauske Næringsforum og lederen for Amfi Fauske.

Over 150 kommuner og flere servicenæringer deltar i et arbeid gjennom Nasjonalforeningen for folkehelsen sitt arbeid for et mer demensvennlig samfunn.

- Fauske kommune har en avtale med Nasjonalforeningen, og det er opprettet en arbeidsgruppe som skal bidra til at ansatte i offentlig og privat servicenæring får opplæring, opplyser Nina Tande Hansen i Fauske demensforening.

LES OGSÅ: Saltenpostens redaktør fikk den brutale beskjeden:- Livet blir annerledes, men vi skal leve likevel

Demensvennlig samfunn

I Fauske er det ifølge demenskartet.no 227 personer med demens, og dette tallet er økende.

- Vårt mål er at Fauske skal bli landets mest demensvennlige kommune å leve og bo i, sier Tande Hansen.

Hun forklarer videre at et mer demensvennlig samfunn vil være avgjørende for mange, og bra for alle.

- Det er viktig at vi legger til rette for at personer med demens blir mer selvhjulpne og kan leve aktive liv lengst mulig. Ved å bli møtt med respekt og forståelse, vil personer med demens og deres pårørende oppleve trygghet, frihet og verdighet. Kunnskapen bidrar til at arbeidshverdagen til personer i ulike serviceyrker blir enklere, og kommuner og servicenæringer som deltar får et positivt omdømme.

Ønsker du å melde deg på? Da kan du følge denne lenken.

Powered by Labrador CMS