HOTELL. Eierne av Samfunnshuset som har fått medhold i lagmannsretten, vil la en investor bygge hotell på tomta, gjerne med kulturhus i samarbeid med kommunen. Foto: Frank Øvrewall
HOTELL. Eierne av Samfunnshuset som har fått medhold i lagmannsretten, vil la en investor bygge hotell på tomta, gjerne med kulturhus i samarbeid med kommunen.

Vi bygge 12-etasjes hotell på samfunnshustomta

(FAUSKE) De rettmessige eierne av samfunnshustomta er i kontakt med en investor som vil bygge hotell på eiendommen når samfunnshuset er revet.

Publisert Sist oppdatert

- Gjerne med kulturhus i samarbeid med kommunen. Da kan også Dans Fauske og ungdomsklubben få gode lokaler til sin drift, sier Torkjell Solbø.

Han er advokat til brødrene Gabrielsen og Ruth Jensen Bahn. De ble fratatt eiendommen der samfunnshuset ble bygd da Ruth og søsteren var småjenter som mistet sine foreldre.

Hålogaland lagmannsrett har nå stadfestet at de er eiere av Fauske samfunnshus med cirka ett måls tomt.

Dans Fauske

- De rettmessige eierne av samfunnshuset har i høyeste grad tenkt på både Dans Fauske og ungdomsklubben. Det er jo derfor de i lang tid har prøvd å få til en minnelig ordning med kommunen. Kommunen hadde lenge et tilbud om å kjøpe eiendommen for 4,5 millioner kroner, sier Torkjell Solbø.

Han forteller at i en innledende fase var tilbudet langt lavere.

- Dans Fauske har skiftet vinduer i bygget mot gratis leie, og kommunen har en klar forpliktelse til å skaffe klubben egnede lokaler, sier Torkjell Solbø.

- Moralsk oppreisning

Kommunen kan anke dommen til Høyesterett, som kan prøve rettsanvendelsen og eventuelle saksbehandlingsfeil. Advokaten sier at ingenting tyder på at det har skjedd her og at Høyesterett vil prøve en eventuell anke.

- Mine klienter er glad for å ha vunnet fram med kravet om en tilbakelevering av eiendommen uten påstående bygg. Det oppleves også som en moralsk oppreisning at de får erstattet alle saksomkostninger. Dette viser at doms-resultatet ikke var tvilsomt. De ser nå store muligheter for å få gode inntekter ved et tomtesalg eller ved selv å utvikle eiendommen.

- Feil i dommen

- Likevel mener vi det er en feil i dommen at de ikke får erstatning for at kommunen har brukt tomta i 67 år. Det sies i dommen at det ikke kan sannsynliggjøres annen bruk av eiendommen. Det mener vi er en feil tilnærming. Kommunen skulle vært dømt til å betale markedsleie, sier Torkjell Solbø.

- Bruken har bygget på en ulovlig tilegnelse av annen manns eiendom, konstaterer han.

Prisen har økt

Han ser ikke bort fra at kommunen nå vil ta kontakt og be om å få kjøpe eiendommen. Da slipper de å rive Samfunnshuset.

- Men etter dommen har prisen økt. Det anslås at en investor er villig til å betale mellom 10 og 20 millioner for tomta, etter at samfunnshuset er revet.

Powered by Labrador CMS