Ermin Krehic. Foto: Eva S. Winther
Ermin Krehic.

Ukens spaltist:

- Sist jeg holdt meg så lenge innendørs, var da jeg kom hjem fra fødestuen

Koronaviruset opptar alle om dagen, også vår spaltist Ermin Krehic.

Publisert Sist oppdatert

Faktaboks

Ermin Krehic er født i 1962 i Bosnia og Hercegovina - tidligere Jugoslavia. Han jobbet som journalist og redaksjonssjef før han i 1992 ble ufrivillig krigskorrespodent. Han kom til Norge i mai 1993, og jobber nå som flyktningekoordinator i Sørfold kommune.

Denne gangen var det enklere å svare på det vanskelige spørsmålet: Hva skal jeg skrive om? Korona – selvfølgelig!

Sist jeg holdt meg så lenge innendørs, var da jeg kom hjem fra fødestuen.

Både kona mi og jeg har hjemmekontor. Hun ordnet sitt kontor i kjelleren, mens jeg holder på med mine arbeidsoppgaver i stua.

Uansett, når folk er tett på hverandre 24/7 og frarøvet sitt ordinære sosiale liv, så skjer det noe med oss mennesker.

Min bedre halvdel påtok seg den vanskelige oppgaven – å forsvare vårt hus og husstandens medlemmer mot Koronavirus. En slik hengivenhet må dere lete lenge etter.

For eksempel; siste to nettene våknet jeg og, tror du det eller ikke, hun holder en pute presset mot ansiktet mitt for å beskytte meg av Covid-19 viruset! Er det rart at jeg elsker henne dagen i dag?

Jeg vet ikke om foranledning kan være det som skjedde noen dager tidligere? For å hjelpe meg gjennom perioden når kafeer og puber er stengt, improviserte hun pub omgivelser hjemme hos oss. Det var dårlig ide!

Jeg skjenket meg såpass «rimelig» at ved stengetid inviterte jeg henne på «nachspiel» hjemme hos meg.

Og til tross for den misforståelsen, holder hun seg våken i løpet av natta og beskytter meg mot smitte. Er det ikke elskverdig?

Pleier å kikke på tweets fra Nordland politidistrikt. I det siste er det interessant lesestoff. Bilulykker -0; Slåsskamper på offentlig steder – 0; Nasking og stjeling – 0; Anmeldte husbråk pga. krangling mellom ektefeller – 284.

Selvfølgelig! Alle er ikke så heldige som jeg!

Denne situasjonen bringer på banen også en del ord som vi ikke bruker så ofte, fagord og uttrykk som ikke er forståelige for alle. Jeg googlet ord «pandemi». Og fant følgende forklaring: Pandaer spiser i gjennomsnitt 8 – 10 ganger per dag.

Når folk er innestengt i hjemmene sine spiser vi like mange ganger og derfor vel heter det pandemi. Logisk!

Jeg har en del venner som dessverre er permittert. Inntektene er lavere mens fakturaene fortsetter å renne inn i postkassen i samme gamle tempo.

De ber meg om å bruke denne anledningen og overbringer deres beskjed til postmenn: Ta være på dere #stayathome.

I tillegg kommer fagord og uttrykk som forvirrer innbyggere. Den samme effekten har forskjellig, ofte motstridene informasjon som florerer både på seriøse media, de mindre seriøse og selvfølgelig på sosiale media.

Fagfolk krangler om Coviden er farligere enn vanlig influensa – eller ikke. Er dødeligheten av Coviden høyere enn av influensa eller ikke. Uansett, det ser ut at ingen ble smittet med den «vanlige – sesong influensa».

Det var grunnen til at vanlig influensa åpnet hjertet til sin «søster» Korona og spurte:

- Kjære søster, hos meg alt står i stampen. Ingen nevner meg!

Og hun fikk et raskt svar:

- Hehehe, Du har dårlig markedsføring! For meg jobber bare de som har PhD. grad.

Samtidig er ikke bare negative ting som Korona skaper. For eksempel er Fauske/Sprint over en måned uten tap.

Powered by Labrador CMS