TRAVLE DAGER. Hele 2800 sellkaker er under produksjon disse dagene. Dette skal friste festivalpublikum under den kommende Gatafestivalen på Fauske. Mona Mosti er spent på responsen og om det kan føre til grønt lys for å starte opp et bakeri på Jakobsbakken. Foto: Kenneth Strømsvåg
TRAVLE DAGER. Hele 2800 sellkaker er under produksjon disse dagene. Dette skal friste festivalpublikum under den kommende Gatafestivalen på Fauske. Mona Mosti er spent på responsen og om det kan føre til grønt lys for å starte opp et bakeri på Jakobsbakken.

Leder:

Sellkake kan bli en suksess

Sellkake kan bli et nytt varemerke for Sulitjelma og Indre Salten, slik som møsbrømlefse har vært i årevis.

Publisert Sist oppdatert

Som festival-mat passer sellkakene utmerket

Sellkake kan bli et nytt varemerke for Sulitjelma og Indre Salten, slik som møsbrømlefse har vært i årevis. I onsdagens utgave av Saltenposten fortalte Mona Mosti om sine planer for å få sellkake til å bli en ny slager.
Så langt har de færreste hørt om sorten

Vi som har smakt sellkake har i hvert fall tro på det sjeldne produktet, som har fått alt for liten oppmerksomhet. Nå skal de lanseres under Gatafestivalen neste helg. Her får publikum enda noe å glede seg til.

Mosti skal lage 2.800 sellkaker til festivalen. Vi tipper at etterspørselen blir stor og at de forsvinner raskt. Som festival-mat, for ikke å si fest-mat, passer sellkakene utmerket. De kan spises rett fra handa.

Vi kan ikke unnslå at sellkake passer godt til øl, og iler med å fortelle at dette gjelder så vel øl uten alkohol som øl med alkohol. Uansett har Mosti rett i ingrediensene i sellkake passer godt med smaken av malt.
Lefse, kakefyll og fenalår, samt litt rømme skaper et velsmakende resultat

Hvis det nye produktet slår til er Mosti klar for å etablere et nytt bakeri på Jakobsbakken for å produsere sellkakene. Håpet er å skape to-tre arbeidsplasser, men vi ser ikke bort fra at virksomheten kan øke i omfang.

Det er ikke bare vi som har tro på Mona Mosti sine drømmer om å spre sellkake langt ut over Saltens grenser. Hun har fått en kvart million kroner i støtte fra Innovasjon Norge til å utvikle et marked for produktet gjennom et forprosjekt.
Det er bokstavelig talt en god støtteerklæring.

Et første svar får hun under Gatafestivalen. Deltakerne står i fare for å huske sellkakene bedre enn artistene.

Det blir spennende å følge med lanseringen ogproduksjonen av sellkake. Mona Mosti skal ha ros for å ha sett potensialet til sellkakene moren hennes utviklet.
Nå gjelder det å begeistre markedet.

Powered by Labrador CMS