OPPGRADERING. De vil være best på softis, og da må det rikholdige utvalget i strøssel være delikat presentert. Søstrene Elin Karbøl Bakkegård (t.v.)og Lise Karbøl Bakkegård fikk en lokal møbelsnekker til å fikse saken. Foto: Maria Edvardsen
OPPGRADERING. De vil være best på softis, og da må det rikholdige utvalget i strøssel være delikat presentert. Søstrene Elin Karbøl Bakkegård (t.v.)og Lise Karbøl Bakkegård fikk en lokal møbelsnekker til å fikse saken.

Saft suse, for en softis!

Søstrene Suse i Valnesfjord leker ikke is-kremmere. De har ikke mindre enn 27 ulike strø til softisen, plassert i en lokalsnekret disk.

Publisert Sist oppdatert

VALNESFJORD: - Vi har alltid vært veldig god på softis, og vi vil være størst, sier Lise Karbøl Bakkegård, den ene av søstrene på Søstrene Suse i Valnesfjord.

Sammen med søsteren Elin Karbøl Bakkegård driver hun det lille og svært så populære spisestedet på Strømsnes. Denne onsdag formiddagen er det så tett rundt bordene som det kan være med tanke på smittevernhensyn.

27 sorter strøssel

Mange vil bestille softis, og da er det mye å velge i på strø-menyen. Hele 27 sorter. Det er ikke alltid like lett å bestemme seg når man kan velge mellom sur solbær, nonstop, sure perler, kiwi og lakriskuler. For ikke å nevne baconstrø.

- Og det er lov å velge flere. Når folk spør hvor mange typer strø de får, svarer vi at fire går helt fint det, ler Lise.

For det skal være litt stas med softis.

SMINKEPALETT? Nei, det er softis-strø! Hele 27 sorter kan man velge mellom hos Søstrene Suse. Det vil si, det er lov å velge flere enn ett. Foto: Søstrene Suse
SMINKEPALETT? Nei, det er softis-strø! Hele 27 sorter kan man velge mellom hos Søstrene Suse. Det vil si, det er lov å velge flere enn ett.

- Det er ofte kombinasjonene av strø som gjør en softis litt spesiell, forklarer søstrene.

Lokal møbelsnekker

De bestiller alltid inn når det kommer nyheter, men de gamle slagerne krokan, jordbær, lakris og sjokolade blir stående. For å la strøsselet komme til sin rett bak disken, fikk Lise og Elin en lokal møbelsnekker, Aage Iversen, til å lage en spesialtilpasset disk.

- Det ble et helt nytt møbel, sier Lise, som er veldig fornøyd. Den glamorøse innretningen minner nesten om en diger palett med øyeskygger.

- Hva er kundenes favoritt?

- Det går mye i jordbær, sjokolade og oreo, men også bringebær og lakris.

- Vi prøver å trigge de som har spist krokan i alle år, eller jordbær. Mange får en aha-opplevelse, og skjønner at de har gått glipp av mye, sier Lise mens Elin ekspederer sultne gjester i bakgrunnen.

- Og din favoritt?

- Salt karamell med grov sitron!

Viktig renhold

Søstrene forteller at de får tilbakemeldinger fra kunder om at deres softis ikke smaker som andre steder. De har også blitt sammenlignet med Edvardsen-kiosken på Fauske, som hadde en viden kjent softis.

- Vi har kunder langveis fra som sier de bare må hit for å kjøpe softis

- Vi har kunder langveis fra som sier de bare må hit for å kjøpe softis, forteller Lise.

Og oppskrifta? Den er enkel, mener hun. Det gjelder å være rå på renholdet.

Hardeste året

Søstrene Suse er ett av få steder som klarer å opprettholde softis-salget hele vinteren gjennom. Men vinteren har likevel vært hard her, som for mange andre spisesteder.

- Det har vært det hardeste året noen gang, driftsmessig. Men vi har klart å omstille oss, blant annet har vi redusert litt på åpningstidene.

Mens de før hadde åpent hver dag, har de nå åpent onsdag til lørdag fra 12 til 20, og 13 til 20 på søndager.

- Det har vært det hardeste året noen gang, driftsmessig

- Et jojo-år

For mens det en dag kunne være alt for mye folk, kunne det neste dagen være tomt.

- Vi må tilpasse oss kundene, og de oss. Det har vært et jojo-år, ingen ting er normalt lengre. Derfor er vi glade for at vi har små mange år bak oss og så mye erfaring, det er en god forutsetning, forklarer Lise.

De er spente på om deres søknad på kommunens koronamidler når fram.

- Det hadde vært en nødvendig boost.

Viktige møteplasser

Nå gleder søstrene Karbøl Bakkegård seg til sommer og en kanskje litt mer normal hverdag. Sist helg fikk de en forsmak.

- Møteplasser som dette har blitt enda viktigere, fordi folk trenger folk

- Folk kunne sitte ute og nyte isen. Vi er en gjeng med livsnytere, kanskje ennå mere nå enn før. Møteplasser som dette har blitt enda viktigere, fordi folk trenger folk. Vi har hatt kunder som har vært innom og sagt "hvis dere må stenge, så vet jeg ikke hva jeg skal gjøre".

Powered by Labrador CMS