TOK IMOT. Ordfører Marlen Rendall Berg mottar Sagatun- underskriftene fra Lisbet Olsen og Lena Hanssen Foto: Sylvia Bredal
TOK IMOT. Ordfører Marlen Rendall Berg mottar Sagatun- underskriftene fra Lisbet Olsen og Lena Hanssen

Overrakte 424 underskrifter for bevaring av Sagatun

(FAUSKE) Lena Hanssen og Lisbet Olsen leverte ordføreren underskriftene og ytret sitt sterke ønske om å bevare Sagatun og bassenget.

Publisert Sist oppdatert

Sammen med underskriftene var det også innbyggerinitativ i håp om at Sagatun kan få driftes som et bokollektiv. At vedtaket om nedleggelse kan oppheves, og at et konsekvensutredelse må på plass før et nytt vedtak.

Takket for engasjement

- Jeg synes det er flott at dere engasjerer dere og jeg har forståelse for deres syn, forsikret Rendall Berg, men hun kunne ikke gi de frammøtte noen forhåpninger.

- Vi må prioritere innenfor de rammene vi har, og vi må se på hele kommunen. Vi har rett og slett ikke økonomi til å drifte slik vi gjør nå. De hovedtiliitsvalgete har også gått inn for å legge ned Sagatun, for å kunne styrke hjemmetjenesten, forklarte Rendall.

Rendall Berg vil likelvel vise innbyggerinitativet til gruppelederne i kveld.

Bo der litt lenger?

- Kan vi ikke bremse og ikke la være å flytte ut de som bor der til ny driver er på plass, spurte Lena Hanssen.

- Kommunen har vært i kontakt med en privat initiativtager som det er avtalt et møte med i slutten av januar. Vi får se hva som kommer ut av det. Prosessen må få gå sin gang, og vi vet jo ikke hvilken pasientgruppe eventuell neste driver vil ha.

Må vente lenge

Hanssen pekte også på at med nedleggelsen av Paviljongene og Moveien og Sagatun så blir ventelista for de som bor hjemme enda lengre for å få en plass å bo, og den følelsesmessige belastningen større for de det gjelder. Dette er Rendall Berg enig i og også bekymret for.

- Moveien blir ikke lagt ned, men blir flyttet til Buen. Men vi starter ikke opp med ekstra avlastningsplasser som vi ønsket. Selv om vi må prioriterere flere avlastningsplasser framover.

Jobber selv der

Hanssen var en av initiativtagerne til fakkeltoget ved Sagatun der bortimot 200 møtte opp for å vise hvor mye Sagatun betyr for innbyggerne, ikke bare som en boplass, arbeidsplass, med også en møteplass.

- Jeg jobber der, og jeg har vært lærling men vil først få fram hvor mye Sagatun betyr for Sulis.

https://saltenposten.no/nyheter/stort-oppmote-pa-sagatun-markering/19.23416

Fredag 31.januar er datoen for når Sagatun stenger. Det har vært fire beboere der, samt to personer på avlastningsopphold.

Sulisbadet

De engasjerte damene ville også ta opp basseng-saken med ordføreren, fordi det haster med å få på plass "dugnadsbiten" på et par hundre tusen kroner for å drive bassenget.

- Kan kanskje kommunen stille opp med et livredningskurs, så tror jeg vi får mange til å melde seg på. For det er ikke bare å melde seg som badevakt uten å ha det, og dessuten er det kostbart, presiserte Lisbet.

Ordføreren foreslo at lag og foreninger må få innkalle til et folkemøte, og da skal selvsagt kommune stille. Det skal ha dessuten gått ut et brev til foreldre om at det ikke blir svømmeopplæring i Sulis ved en feiltagelse.

Hanssen informerte dessuten om en kortautomat i bassenget som lenge var i ustand, og at kommunen gikk glipp av inntekter der.

Powered by Labrador CMS