ENDELIG I GANG. Daglig leder og kjøkkensjef Anders Danielsen (t.v.) og eier og initiativtaker Michael Sørøy er veldig glade for at Torget Bistro endelig har blitt en realitet. Foto: Helge Simonsen
ENDELIG I GANG. Daglig leder og kjøkkensjef Anders Danielsen (t.v.) og eier og initiativtaker Michael Sørøy er veldig glade for at Torget Bistro endelig har blitt en realitet.

- Det føles godt:

Nå er det nye spisestedet endelig åpnet

Torsdag kveld åpnet den nye Torget Bistro dørene i Fauske sentrum for første gang. Det var en merkedag for innehaver Michael Sørøy (74).

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Saltenposten har tidligere skrevet om at Sørøy har avsluttet sin advokatpraksis i Los Angeles etter 45 år, og flyttet hjem til Fauske. Nå er ønsket og drømmen han hadde om å etablere sin egen spise- og samlingsplass i sentrum endelig blitt en realitet.

Dørene åpnet uanmeldt torsdag kveld denne uka,og allerede da kom det mange innom som ville prøve maten og se på hvordan det har blitt i det ærverdige lokalet ved torget.

- Vi ville helst ikke ha for mange som kom samtidig, så det var helt etter planen, sier en smørblid Michael Sørøy til Saltenposten.

- Det er en del som må innkjøres og komme på plass nå i begynnelsen, så det er greit at det ikke blir for mye. Men det har gått helt etter alle forventninger så langt, forteller han videre.

MYE FOLK. Selv om det ikke har vært noen form for annonsering av at bistroen er åpnet, var det mange som hadde fått med seg at de var kommet i gang. Anette Kvalsvik serverer Hans-Marius Steinbakk i det nyoppussede lokalet. Foto: Helge Simonsen
MYE FOLK. Selv om det ikke har vært noen form for annonsering av at bistroen er åpnet, var det mange som hadde fått med seg at de var kommet i gang. Anette Kvalsvik serverer Hans-Marius Steinbakk i det nyoppussede lokalet.

Rockekokk

Med på laget har har fått 10-12 ansatte, under ledelse av daglig leder og kjøkkensjef Anders Danielsen.

- Han er en ekte rockekokk, og en fantastisk mann på rett plass. Han har jobbet fram en veldig god meny, og det skal være noe for absloutt alle her, sier Sørøy.

Danielsen sier det her vært veldig viktig for dem å lage en meny som satser på det lokale og ikke minst, sesongbetonte.

- Vi lager god mat som har tilhørighet til området, og våre egne varianter på andre ting. Vi har burgere også, og de lager vi som vi vil ha dem. Det har kommet veldig gode tilbakemeldinger på maten, og det er jeg veldig glad for, sier den blide kjøkkensjefen.

MANGE KOM. Det var godt med gjester i bistroen da Saltenposten kom innom fredag formiddag. Foto: Helge Simonsen
MANGE KOM. Det var godt med gjester i bistroen da Saltenposten kom innom fredag formiddag.

Lunt

Lokalet ligger veldig godt til ved torget i Fauske sentrum, og Sørøy sier de skal være et stoppested for alle, inkludert de som er tidlig oppe på morningen.

- Vi kommer til å ha åpnet etter hvert fra seks om morgenen slik at folk kan komme innom for å ta morgenkaffen. Så holder vi i gang til klokka 22 inntil videre. Det er et klart mål for oss å være åpne når folk trenger oss, sier Michael Sørøy.

ENDELIG I GANG. Daglig leder og kjøkkensjef Anders Danielsen (t.v.) og eier og initiativtaker Michael Sørøy er veldig glade for at Torget Bistro endelig har blitt en realitet. Foto: Helge Simonsen
ENDELIG I GANG. Daglig leder og kjøkkensjef Anders Danielsen (t.v.) og eier og initiativtaker Michael Sørøy er veldig glade for at Torget Bistro endelig har blitt en realitet.
Powered by Labrador CMS