NORMALT IGJEN. Anette Marie er ferdig med fem måneder knallhard trening og diett. - Det var tøft i perioder, men godt å ha gjennomført, sier hun om fitness-debuten.
NORMALT IGJEN. Anette Marie er ferdig med fem måneder knallhard trening og diett. - Det var tøft i perioder, men godt å ha gjennomført, sier hun om fitness-debuten.NUGATTI. Konkurranseantrekket bikini og brunfarge er fortsatt på når Anette og bestevenninnen Mariann Ryvold feirer med Nugatti.BURGER! - Det tok ikke lang tid etter konkurranse før Anette var på plass på McDonalds for sin første burger på nesten et halvt år.

- Man blir smårar i hodet av fem måneder med energiunderskudd

Anette Marie Jensen Normann (21) har gjennomført to stevner i Bikini Fitness - etter et strengt trenings- og diettregime gjennom både jul og påske.

Publisert Sist oppdatert

SULITJELMA/BODØ: Denne uka er det sprenglesing til eksamen i kompetanseledelse, siden Anette har hatt litt fokus på andre ting i det siste.

- Det er hjemme-eksamen og den skal leveres mandag. Jeg kjenner at det er greit. En eksamen på skola akkurat nå hadde fort blitt noe mer stress, sier Anette.

Fem måneder jobb

I helgen gjennomførte hun Oslo Grand Prix i Bikini Fitness, to uker før var det Sandefjord Open.

- Det har tatt mye fokus, og er ting som ikke kan gjøres halvveis.

Det var oktober da Anette tok valget som førte til fem måneder helt annerledes enn for oss andre.

Nysgjerrigheten på fitness endte i kontakt med en coach i Oslo, og dit dro hun for en sjekk.

- Jeg ble «godkjent», hadde nok muskelmasse og var bygd riktig for å kunne oppnå bra «sceneform». Da startet også dietten, forteller Anette.

Egen julemeny

Fem måneder på konkurransediett er lenge. Spesielt når de fem månedene inneholder både jul og påske...

- Julaften spiste jeg kalkun, potet og nøyaktig på grammet oppveide grønnsaker. De andre i familien spiste ribbe, sier hun videre.

Men Anette sier det ble en veldig fin jul uansett, og mest fordi alle var samlet.

Anette er nemlig søsteren til Daniel Jensen Normann som Saltenposten flere ganger har skrevet om. Jula 2016 ble han syk, og det ble oppdaget en svær kreftsvulst i hodet hans.

Han er nå i mye bedre form, og har blant annet samlet inn penger til kreftsaken.

- Det var litt styr for alle at jeg var på diett, måtte trene og spise etter planen, men vi koste oss med jula alle sammen, sier hun.

Trening og havregrøt

Rett før påske stilte hun på stevne i Sandefjord.

- Av de fem månedene med oppkjøring var påska det verste. Jeg hadde stilt i Sandefjord 25. mars. Målet var å fullføre dette og gå på scenen, men når man jobber med dette, er sceneform målet. Det er det man skal oppnå. Jeg hadde nådd målet da jeg gikk av scenen i Sandefjord, sier Anette.

Hun og kjæresten dro på foreldrenes hytte i Sørfold og hun var fornøyd med å ha nådd målet sitt.

Nå skulle hun fortsette på energiunderskuddet. Rundt henne var det fine påskefrokoster, marsipan, vin og kos. På Anette sin påskeplan sto trening, havregrøt, trening og torsk.

Trengte utfordringer

- Det var kjempetungt. Jeg vurderte å droppe OGP, siden jeg ikke så noen mening med å gjøre det samme en gang til etter å ha nådd målet, men de rundt meg nektet meg å gi slipp på det bare for litt påskekos. Så jeg fullførte, men innrømmer lett at det krevde mye av meg, sier hun.

De to stevnene var Anette sine første opptredener i Bikini Fitness.

Veien inn var at hun savnet utfordringer.

- Jeg var i forsvaret i 2016. Så ble Daniel sjuk. Rundt den tiden skulle jeg egentlig på befalsskoleopptak, men det ble ikke noe av. Jeg var ikke der at jeg kunne pakke sakene og dra bort i to år, sier hun.

Så hun begynte å jobbe, studere og hadde et vanlig hverdagsliv.

Men etter hvert savnet hun utfordringer. De hadde hun fått mye av i forsvaret, og nå skulle fitness bli den nyeste utfordringen hennes.

- Jeg søkte litt rundt, og fant ut at dette skal jeg ikke dø uten å ha prøvd. Jeg ville gjennomføre mens jeg kan, og målet var å bli så bra som jeg bare kunne. Nå er jeg nysgjerrig på om jeg kan bli enda bedre, men vet ikke om jeg skal gjøre dette en gang til, sier Anette.

Dit vinden blåser

Hun skal i alle fall få det litt på avstand før hun tar en avgjørelse.

- Det tror jeg er smart. Man blir rar i hodet av fem måneder med energiunderskudd, ler hun.

Anette er litt innstilt på å følge litt hvor vinden blåser.

- Jeg er 21 år. Det er veldig mange fine utfordringer igjen i liver. Det handler om å velge det som er riktig der og da. Jeg utelukker ikke mer fitness, men om jeg gjør det så blir det sommersesongen, ikke vinteren, sier hun bestemt.

Hun mener det er flere fordeler med å gjøre unna en konkurransediett og trening på sommeren, med konkurranse i september.

- Man har uansett matbokser der alt er veid på grammet og man vet at det er det man skal spise, og man vet når man skal spise det. Men det er nå noe med tradisjonene i jula og påska da, sier hun.

- I starten er det greit, men det kommer tider der det er mentalt tungt å se andre kose seg så veldig, legger hun til.

Rett til burgeren!

Hun mener at når man kommer dit at dagen starter med å gå to timer, eller løpe én time, før frokost, så er sommeren langt bedre enn vinteren.

- Det er nok mye lettere på sommeren, da kroppen trenger mindre energi. Jeg tar ikke en vintersesong til, sier Anette bestemt.

I Sandefjord stilte hun i seniorklassen for de under 169 centimeter, og i Olso både i junior og senior, men også der under 169 centimeter. Man er junior til man er 23 år.

- Det var så vidt jeg ikke gitt ned en klasse. Jeg mistet tre centimeter høyde før konkurransen. Med energiunderskudd over lang tid så kutter kroppen alt overflødig, deribalnt luft mellom leddene, så jeg sank litt sammen. Slik som man gjør når man blir gammel, ler Anette.

Nå er hun på tur tilbake til riktig høyde, og nå veies ikke maten på grammet lenger.

Det første hun spiste etter Oslo Grand Prix og etter å ha vært på streng diett siden lenge før jul?
- Burger på McDonalds... Og smågodt!

Powered by Labrador CMS