PRISEN-UTDELING. Anders Midtsundstad delte ut Fritid for alle-prisen prisen til Line Merethe Løberg. Han er seniorrådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (NKBUF), med ansvar for knutepunktet Fritid for alle. Foto: Stine Irgens
PRISEN-UTDELING. Anders Midtsundstad delte ut Fritid for alle-prisen prisen til Line Merethe Løberg. Han er seniorrådgiver ved Nasjonal kompetansetjeneste for barn og unge med funksjonsnedsettelser (NKBUF), med ansvar for knutepunktet Fritid for alle.

Line Merethe fikk Fritid for alle-prisen

(VALNESFJORD) Tirsdag fikk Line Merethe Løberg Fritid for alle-prisen på Valnesfjord helsesportsenter.

Publisert Sist oppdatert

Den fikk hun for sin innsats for å styrke og videreutvikle feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse som ansatt i spesialist-helsetjenesten.

Legge til rette

Line Merethe Løberg representerer de mange fagpersoner som siden 2007 har vært med på å styrke og videreutvikle feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse i norske kommuner.

Som ansatt ved Valnesfjord helsesportssenter (VHSS) var hun med på å tydeliggjøre hvordan en i spesialist-helsetjenesten kan legge til rette for et systematisk samarbeid rundt oppdragstakere innenfor den lovpålagte støttekontakt-tjenesten som alle kommuner tilbyr etter Helse- og omsorgstjenesteloven.

”STØFRI”

For prisvinneren har det vært viktig å videreutvikle denne lovpålagte tjenesten gjennom å legge vekt på god opplæring og oppfølgning av ansatte og oppdragstakere som arbeider overfor barn, ungdom og voksne.

Dette var viktig for prisvinneren gjennom sitt arbeid ved VHSS hvor hun arbeidet som ergoterapeut og idrettspedagog. Her startet hun i 2005, og i 2008 overtok hun ansvaret for å følge opp prosjektet STØFRI.

Kurs

Løberg hadde ansvaret for å gjennomføre kurs i samarbeid med 21 kommuner. Noen kurs ble holdt i Valnesfjord, men mange ble organisert ute i kommunene i Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Evalueringen som ble gjennomført av Nordlandsforskning tydeliggjorde viktigheten av lokalbaserte kurs hvor en tok hensyn til lokale forhold.

Bedre tjenester

Kunnskapen fra kursene førte til bedre tjenester overfor mange barn og unge.

Gjennom dette prosjektet fikk en tydeliggjort hvordan spesialist-helsetjenesten og kommunene kan samarbeide for å styrke og videreutvikle støttekontakt-tjenesten, gjennom å tilby opplæring til tjenestens mange ansatte og oppdragstakere.

Spre kunnskap

Prisvinneren er lett å engasjere, og i årene etter STØFRI har hun brukt kunnskapen inn i nye prosjekter hvor hun har vært engasjert som veileder eller foredragsholder.

Hun har over tid bidratt til å både utvikle og spre kunnskap om hvordan en kan formidle kunnskap gjennom opplæring innenfor støttekontakt-tjenesten.

Nordisk nettverk

Løberg engasjerte seg tidlig i det nordiske nettverket «Aktiv fritid for alle». Her fikk hun ideer fra andre som jobbet regionalt eller nasjonalt med å tilrettelegge for aktivitet og deltakelse for andre.

Hun hadde samtidig en tydelig stemme gjennom å vise til viktigheten av et samarbeid rundt barn og ungdom når målet er å tilrettelegge for økt aktivitet og deltakelse.

Et samarbeid hvor både frivilligheten, kommunene og spesialisthelsetjenesten trengs.

Trener

Prisvinneren brenner for å tilrettelegge for gode tjenestetilbud der barn og unge bor. Hun har også selv engasjert seg i lokalmiljøet.

I Valnesfjord IL har hun vært engasjert i mange år. Hun har vært leder i idrettsskolen, men også trener og lagleder innenfor både fotball og håndball. Fauske Idrettsråd har også nytt godt av hennes engasjement og kunnskap.

Varder på en sti

Fagjuryen har vært opptatt av å finne prisvinnere som har vært varder på en sti frem til dagens tjenester for enkeltpersoner og feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse.

- Line Merethe Løberg er i en slik sammenheng god representant for fagmiljøet og derfor en verdig vinner.

Opplæring

Løberg har bidratt til at feltet støttekontakt, kultur- og fritidsdeltakelse ble styrket og utviklet.

Gjennom hennes arbeid ved forsknings-avdelingen ved Valnesfjord helsesportsenter var hun med på å utvikle en god praksis for hvordan opplæringen av ansatte og oppdragstakere innen tjenesten støttekontakt kan organiseres.

Tydeliggjort

Innenfor den tredelte løsningen har de som trenger støttekontakt fått mulighet til å velge en individuell støttekontakt, et ønsket aktivitetstilbud eller støtte inn i selvvalgte fritidsaktiviteter.

Gjennom sitt arbeid har hun tydeliggjort viktigheten av veiledning og god opplæring for at tjenestene for mange skal bli gode.

Powered by Labrador CMS