KJØKKENKONTOR. Hege Ruud på Strøksnes startet sitt eget firma, Heges MatOpplevelser, for et halvt år siden. Foreløpig har hun kontor og produksjonslokale på kjøkkenet hjemme. Begge foto: Eva S. Winther
KJØKKENKONTOR. Hege Ruud på Strøksnes startet sitt eget firma, Heges MatOpplevelser, for et halvt år siden. Foreløpig har hun kontor og produksjonslokale på kjøkkenet hjemme. Begge foto: Eva S. WintherEGET LOKALE. Nå vurderer de å bygge ut huset slik at hun kan få et eget grovkjøkken og bedre plass til å arbeide.

God start med god hjelp

Første halvår har gått bra for Hege Ruuds nye firma, på tross av en håndskade. Nå vil hun bygge eget lokale.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: For et halvår siden byttet Hege Ruud på Strøksnes ut den faste jobben ved Kobbelv vertshus med en tilværelse som selvstendig næringsdrivende.

På tross av at hun har skadet hånden sin, har det gått over all forventning.

Mye i juni

Juni har vært en høysesong for Heges MatOpplevelser.

- Den måneden er det mange som skal ha avslutninger, møter og turer. Det er lettere å være utendørs på den tiden, og jeg har nok hatt litt drahjelp av at det har vært friluftslivets år i år også, mener hun.

Utendørs kommunestyremøte på Strøksnes er et av arrangementene der Ruud har stått for maten.

Stort nettverk

Etter hvert som hun har fått jobbet litt med markedsføring, ser hun at hun allerede har et stort nettverk som vet om henne.

- Jeg har hatt samarbeid med blant andre Arctic Rib, Øverås gård og Gyri Mentzoni, som arrangerer vinkurs og liknende, forteller Hege.

Fra Kobbelv vertshus var hun kjent for å fokusere på lokal mat og råvarer.

- Nå forsterker jeg den profilen, men tar den inn i en annen setting, sier hun.

Snart i mål

- Jeg har fått mange oppdrag, så jeg tror dette skal gå bra, smiler Hege Ruud.

Hun har nesten nådd budsjettmålet for i år allerede.

- Jeg tror at jeg har truffet en nerve med firmaet mitt. Folk er mer opptatt av sunn, god og lokal mat nå enn før, men det er ikke nødvendigvis en fin restaurant som er riktig setting, sier hun.

Sommerfri

Nå skal hun ha noen kontordager før hun tar nesten fri resten av juli. Noen oppdrag blir det likevel, og når hun starter opp igjen for fullt i august, venter både bursdag, festival, og mat/vinkurs sammen med Gyri ved Vakkerlivatn i nærheten av Strøksnes.

- Jeg fikk også forespørsel om å være med på en friluftsfestival på Nordmøre i sommer, men det krasjet med noe annet. Litt av ideen med å starte et privat firma var jo også å ha det litt roligere på sommerstid, legger hun til.

Vil bygge ut

Slik det er nå, har Hege Ruud tillatelse fra Mattilsynet til å lage maten på sitt eget kjøkken.

Når Saltenposten er innom, har hun allerede bakt litt, og sitter og jobber på pcen ved kjøkkenbordet.

- Nå vurderer vi å bygge ut huset neste år, slik at jeg kan få et eget grovkjøkken og bedre plass til å arbeide, forteller hun.

Kanskje det blir en uteplass ned steinovn i hagen etter hvert også?

Fikk god hjelp

Firmaet ble stiftet i januar, men det var i mai det startet for alvor med oppdrag. Det var også da hun skadet høyrehånda, men med god hjelp av familie og venner har hun klart å ta de jobbene hun har fått.

- Eneste grunnen til at jeg har klart å gjennomføre dette, er at jeg har fått hjelp av svigermor Jorunn Sevaldsen, svigerinne Kirsti Sevaldsen, mannen min Kjell Terje, sønnen min Audun, Ann Kristin Olafsen på butikken og min tidligere kollega Grete Jakobsen. I tillegg tok en kokk i Bodø over et av oppdragene mine. De har vært min høyre hånd, og jeg vil rette en stor takk til dem, sier Hege takknemlig.

Powered by Labrador CMS