TIL GULROT-BYGDA. Mathilde Jakobsen og Håvard Johannes Winther gjør seg klar for å flytte både familien og marmelade-produksjonen til Valnesfjord. Sånn sett kommer de enda nærmere råvarene som kommer fra bygda. - Vi gleder oss veldig, sier Winther. Arkivfoto: Maria Trondsen
TIL GULROT-BYGDA. Mathilde Jakobsen og Håvard Johannes Winther gjør seg klar for å flytte både familien og marmelade-produksjonen til Valnesfjord. Sånn sett kommer de enda nærmere råvarene som kommer fra bygda. - Vi gleder oss veldig, sier Winther. Arkivfoto: Maria TrondsenMARMELADE-FABRIKK. Det er den gamle coopen i Valnesfjord som Han Sylte nylig har kjøpt. Her skal de både bo og produsere gulrotmarmelade.

Flytter nærmere råvarene

Marmeladeprodusenten Han Sylte flytter hele bedriften til Valnesfjord til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

VALNESFJORD: - Vi har lett etter passende lokaler lenge. Men vi hadde aldri drømt om at det skulle bli bra, sier Håvard Winther til Saltenposten.

Han og samboer Mathilde Jakobsen startet opp marmeladeproduksjon for halvannet år siden.

Tar steget

Torsdag denne uken kunne de slippe nyheten om at de har kjøpt den gamle Coopen i Valnesfjord. Før jul fikk den lille bedriften dessuten et tilskudd på 300.000 kroner fra Fauske kommune, dersom de etablerte seg i kommunen.

- Det tilskuddet er en veldig viktig del. Det er jo det som gjør at vi tør å ta steget, sier Winther.

Renoverer leilighet

Og etablere seg, det skal de virkelig. For det er ikke bare bedriften som flytter til Valnesfjord. Hele familien blir med på lasset.

- Andreetasjen er regulert til bolig. Der er det en stor leilighet som vi skal renovere, forteller Winther som i disse dager jobber med å klargjøre familiens bolig i Bodø for salg.

Sånn sett er ikke Winther langt hjemmefra heller, for han kommer opprinnelig fra Straumen i Sørfold.

Lokale råvarer

Det er heller ingen hvilken som helst marmelade som Han Sylte produserer. Det er gulrotmarmelade med råvarer fra Valnesfjord. Gulrøttene kommer fra gården til Harald Stokland og slipper etter hvert å ta den lange veien inn til Bodø.

Winther og Jakobsen laget tidligere marmeladen på kjøkkenbenken, men siden jul har det vært mindre produksjon.

Flere butikker

Salget av marmeladen har imidlertid gått bra.

- Vi har bare holdt på i et og et halvt år. Men det har bare gått oppover. Framover så ser vi for oss å kunne få produktet ut i flere butikker, sier Winther.

Per i dag er produktet i salg hos enkelte forretninger og nisjebutikker.

Overtar i juni

Den lille familien overtar bygget i juni.

- Vi planlegger å starte opp produksjonen igjen i august eller september. Det har vi også formidlet til kundene våre, forteller Winther.

- Hva ser dere for dere framover?

- Det er vanskelig å si og det går egentlig ikke an å spå. Vi må se an markedet. Det er heller ikke så mye å sammenligne med, for det er ingen som leverer noe lignende, sier Winther.

Han legger uansett ikke skjul på at de ønsker å bli enda større.

Krevende

Både Winther og samboeren Jakobsen er utdannet som vernepleier. Men den siste tiden har Winther jobbet for fullt i marmelade-firmaet.

- Det er krevende å starte et firma. Det er kanskje lett å tro at det ikke er det. Men når man i tillegg har små barn, så må man prioritere. Det nytter ikke å være utslitt fordi en sitter oppe på nettene for å pakke marmelade eller lignende, sier han.

Powered by Labrador CMS