FORNØYD. Stevneleder og Fauske atletklubbs leder, Geir Morten Larsen, tar seg en pust i bakken etter et hektisk arrangement som gikk knirkefritt i stort tempo. Og også på matta ble det suksess for arrangørklubben. Foto: Foto: Stig Bjørnar Karlsen
FORNØYD. Stevneleder og Fauske atletklubbs leder, Geir Morten Larsen, tar seg en pust i bakken etter et hektisk arrangement som gikk knirkefritt i stort tempo. Og også på matta ble det suksess for arrangørklubben.

Et nytt imponerende NM i bryting

- Det vanket godord fra alle, både utøvere, dommere, ledere og forbund. Jeg er spesielt glad for at vi fikk så stort publikum på årets første godværsdag.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Stevneleder og Fauske atletklubbs leder, Geir Morten Larsen, tar seg en pust i bakken etter et hektisk arrangement som gikk knirkefritt i stort tempo.

Rundt han ryddes det opp etter det som ble en svært vellykket dag på mange måter for klubben.

- Det gikk knirkefritt. Det tekniske, sekretariat, alt fungerte selv om det skjedde noe hele tiden. Men det mest spesielle synes han var at så mange tok turen til hallen.

- Det er ikke vanlig rundt om i landet at lokalbefolkningen stiller opp på et bryte-NM i den grad som det har skjedd på Fauske.

Gode hjelpere

- Hva vil du si til de som hjalp til med arrangementet?

- Det er imponerende med en sånn velvilje, ikke bare blant klubbens medlemmer, men mange andre stilte også opp for å hjelpe.

I tillegg gikk det kjempebra sportslig for Fauske atletklubb. Flere medaljer til tross for korona, generasjonsskifte og at flere av bryterne jobber eller går på skole andre steder.

- Forskjell på arrangementet nå og for to år siden?

- Vi er vel litt mer drillet på alt. Når man har gjort det før, blir man jo mer sikker på det man skal gjennomføre, sier Geir Morten Larsen.


Gull til Aniat

Aniat Lachinova (24) var vært stolt etter at hun tok gull på hjemmebane. Hun syns også publikum var helt fantastisk.

Aniat er opprinnelig russisk, og kom til Norge som treåring og til Fauske som tiåring. Hun synes det er helt fantastisk å være norgesmester.

- At jeg har denne bakgrunnen gjør meg enda mer stolt. Jeg elsker Norge og blir så glad for det jeg har opplevd, sier bryteren som faktisk brøt i en vektklasse langt over sin egen vekt.

NM kom også rett etter innlevert bacheloroppgave i interkulturell forståelse. En forståelse der Fauske atletklubb scorer høyt. Aniat har følt seg godt ivaretatt og inkludert på hvert eneste oppmøte siden hun startet med bryting i 2015.

Det samme har søsteren Aida Lachinova, som tapte sin kamp og fikk sølv i sin vektklasse. Hun var syk før NM og hadde heller ikke optimal oppladning.

Gjentok ikke

Benjamin Hansen tapte i finalen, og klarte ikke å forsvare NM-gullet fra hjemmebane i 2020.

- Sølv er nederlag, men jeg hadde egentlig ikke forventet å vinne, sier 18-åringen fra Fauske, som svarer et klart ja når vi spør om han skal bli norgesmester igjen.

Isak Braseth Rindahl er fornøyd, og har en god følelse etter sin bronsemedalje. Han var svært nært å ta sølv, og trodde første det ble sølv.

- Jeg bryter mot folk som trener hver dag og som trener med lands-
laget. Jeg jobber som energimontørlærling og er mye på reise, sier Isak Braseth Rindahl.

Comeback

Isak Bø Rørnes (23) har egentlig lagt opp, men vant sin første kamp på teknisk fal. Det hadde han ikke forventet. Det endte med bronsemedalje for 23-årngen.

Tobias Larsen (17) tok sølv i NM, og er godt fornøyd med det. Han mener gullvinneren var bedre.

- Jeg går på skole på Inndyr og får trent lite bryting. Hvis jeg får trent bedre, er jeg bra sikker å at jeg skal vinne over han neste gang, sier Tobias Larsen.

Eskil Larsen (21) tapte bronse-
finalen og ble nummer fire i stevnets tøffeste vektklasse.

- Topp tre var målet, så det er en litt sur fjerdeplass, men samtidig er ikke fjerdeplass dårlig i dag. Jeg har ikke vært på brytematta siden NM for to år siden. Sier Eskil Larsen, som fikk en skade og var hemmet i bronsefinalen.

Powered by Labrador CMS