HAR PLANER FOR PLASSEN. Charlotte Kostet driver Sandviken fjällgård sammen med mannen sin. Foto: Tarjei Abelsen
HAR PLANER FOR PLASSEN. Charlotte Kostet driver Sandviken fjällgård sammen med mannen sin.

- Endringer gjør folk opprørte

Charlotte Kostet sier at hun har forståelse for at campinggjestene er opprørte, men hevder at dersom de skal overleve som bedrift - så må endringer til.

Publisert Sist oppdatert

SANDVIKEN: Endringene som er under planlegging innebærer to nye hytter og et grillhus med plass til førti personer.

- I tillegg ønsker vi å frigjøre en del plasser for at folk skal kunne stoppe her med bobil og campingvogn og bare stå over natten, sier hun og forklarer at det ikke finnes campingplasser med døgnleie på strekningen mellom grensa og Arjeplog.

- Kan ikke selge plassen

Hun sier at hun har forståelse for at Beate-Katrin og Jon Børje Johansen er fortvilte.

- Jeg har sett at de har lagt hytta ut for salg, men de kan ikke selge hytta med plassen den står på. Den må monteres ned eller flyttes med store maskiner, og det er kostbart, så jeg forstår fortvilelsen, men det er vår eiendom og vi må gjøre det vi kan for å overleve som bedrift.

Hun poengterer også at hytta står i veien for planer om å grave nytt vann og avløp, før hun legger til:

- Vi har heller ingen planer om å ha flere faste årsgjester på campingen per i dag.

- Hva er årsaken til at dere sa opp plassen til Marietta og Sven Laestander?

- Jeg vet at de er veldig opprørte, men den eneste årsaken til at vi måtte si dem opp er at deres hytte står i veien for forandringene vi skal gjøre på plassen. Det er i området der den hytta står i dag, at vi har planlagt å bygge de nye hyttene og grillhuset. De har også bygd ut voldsomt på plassen sin, og slik skal det ikke være på en campingplass. Vi ga dem også ekstra oppsigelsestid for at de skal kunne få flyttet hytta si.

- Hvorfor har dere økt årsleien?

- Den har ikke økt om man ser på gjennomsnittet gjestene betaler. Når vi så på hva årsgjestene vår har betalt i leie tidligere, så ble vi oppmerksom på at det var noen som hadde betalt veldig mye og andre veldig lite i forhold til plassen dem har. Vi har kikket på gjennomsnittspriser på årsleie på plasser fra Kiruna til Østersund og la oss på en gjennomsnittspris på 347 svenske kroner per kvadratmeter. Det er ikke dyrt i det hele tatt om man sammenligner med andre plasser.

- Med en normal campingvogn og det tillatte målet på spikertelt havner man på 15 000 svenske kroner i året cirka, og det synes jeg ikke er spesielt dyrt.

Ønsker ikke fastbygd

Videre forklarer hun at det er dem som har bygd brakker og hytter som får den største økningen.

- Mange har bygd mye større enn dem skal på en campingplass, og det blir selvfølgelig dyrt. På en plass som dette ønsker vi at folk skal ha campingvogner og spikertelt som enkelt kan flyttes dersom det skal gjøres endringer eller vi skal utvikle plassen.

Tøff tid

Hun gjentar at hun har stor forståelse for at enkelte er opprørte over endringene de har planlagt.

- Forandringer opprører, og det gjør det alltid. Men skal vi overleve som bedrift så må vi gjøre endringer. Jeg tror heller ikke at noen skjønner hvor tøft det har vært for oss å drive fjellgården. Vi overtok like før pandemien slo til, og vi jobber syv dager i uka. En av oss må jobbe i butikken i Arvidsjaur i ukedagen, mens den andre passer campingen. Så jobber vi begge to på campingen i helgene, forteller hun før hun avslutter med å si:

- Selv om folk har innvendinger, så må vi jobbe hardt for det som vi har tro på skal bli bra for bedriften vår.

Powered by Labrador CMS