FORNØYDE. Lisa Pavall og Hans-Martin Pettersen syntes det var kjekt å være tilbake i Birken-løypene. Nå venter nye utfordringer for ekteparet. Foto: Svein Halvor Moe
FORNØYDE. Lisa Pavall og Hans-Martin Pettersen syntes det var kjekt å være tilbake i Birken-løypene. Nå venter nye utfordringer for ekteparet.

Endelig Birken igjen

Lisa Pavall har gjort det til en tradisjon at hun stiller til start i Birkebeinerløpet som er landets største og mest populære terrengløp.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: I år var 40-åringen tilbake i Lillehammer-terrenget etter tre års opphold.

Pandemi-opphold

- Det har blitt sju starter i løpet som var et savn i koronatiden. Jeg kunne godt ha tenkt meg og reist sørover for å løpe Birkebeinerløpet både i fjor og året før. Men på grunn av pandemien ble det dessverre ingen Lillehammer-tur i juni. Derfor var det gledelig at arrangøren fikk gjennomført løpet i år. Det blir forhåpentligvis ingen flere opphold, sa Pavall som er en av fauskeværingene som har flest starter i det godt og vel 21 kilometer lange løpet.

Treningsmål

Sju ganger har Lisa fått kjenne på den tilfredsstillelsen og mestringsfølelsen det er å krysse målstreken i klassikeren. Flere håper hun det skal bli. For det er lite som tyder på at det som var hennes sjuende i rekken skal bli det siste. Pavall som har en fortid som bryter, bruker Birkebeinerløpet som treningsmål.

Hun vet at det blir mer motiverende å trene så lenge hun har meldt seg på Birken og andre arrangement. Formen er god selv om Birken-merket glapp i år.

Perfekt løpsvær

- Det var litt kjedelig å få beskjed rett etter målgang om at jeg var litt for sent ute til å klare merkekravet. Men det var ikke noe jeg brukte særlig energi på ettersom jeg hadde hatt en fin løpetur. Denne gangen var det perfekt løpsvær, sa Lisa.

Både hun og mannen Hans Martin Pettersen som har vært med fire ganger, fikk en forsmak på sommeren under Lillehammer-oppholdet. Det var skikkelige sommertemperaturer som møtte ekteparet i årets birkebeinerløp.

Habil løper

Lisa Pavall har klart merkekravet i fem av de sju birkebeinerløpene hun har fullført.

Det er en indikasjon på at hun er en habil løper.

Lisa som kan vise til junior-VM-deltakelse i bryting, løper fordi det er moro og hun er glad i å holde seg i form.

Det var for øvrig en skade i det samme juniorverdensmesterskapet som førte til at hun ga opp brytekarrieren.

Hun trener fire til seks ganger i uka, og ligger på rundt 400 treningstimer i det som er et normalår.

Lite trening i terrenget

- Det hadde vært en fordel for oss dersom Birkebeinerløpet gikk på høstparten som det gjorde de første årene vi var med. For det er begrenset hvor mye vi får løpt i terrenget i forkant, når snøen blir liggende så lenge som den gjorde i år og har gjort enkelte andre år. Det er det høye deltakertallet og den flotte stemningen og atmosfæren som gjør Birkebeinerløpet så spesielt. Jeg tenker nesten bestandig som så under løpet, at jeg skal trene mer neste år.

Løpe seks mil

- Hvilke arrangement har dere planer om på løpsfronten, Lisa?

- Vi hadde meldt oss på et arrangement i Sverige hvor vi skulle bli flydd inn i terrenget og starter langt unna folk og bebyggelse. Men har fått beskjed om at det arrangementet er avlyst. Telegrafruta Ultra som vi var med på i fjor, har vi lyst til å teste ut flere ganger. Det ligger an til at vi stiller opp igjen i det godt og vel seks mil lange rennet, sa Pavall som nå retter blikket mot nye mål.

Powered by Labrador CMS