FORSKJELL. Dina Hansen (15) setter stor pris på skolefrokost tre dager i uka, men skulle gjerne sett at det var hver dag. - Jeg merker stor forskjell på konsentrasjonen når jeg har spist en god frokost, sier Dina. Foto: Sverre Breivik
FORSKJELL. Dina Hansen (15) setter stor pris på skolefrokost tre dager i uka, men skulle gjerne sett at det var hver dag. - Jeg merker stor forskjell på konsentrasjonen når jeg har spist en god frokost, sier Dina.

En god start på dagen

Dina Hansen (15) er en av mange som benytter seg av tilbudet om gratis frokost på Rognan ungdomsskole. - Jeg merker godt forskjellen, sier den blide niendeklassingen.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Etter noen år uten skolefrokost på Rognan ungdomsskole er den nå på plass igjen. Hver tirsdag, onsdag og fredag inviteres skolens elever på gratis frokost i skolekantina mellom klokka åtte og halv ni, og tilbudet benyttes hver dag gjennomsnittlig av 40 elever.

Stor forskjell

Både elever, lærere og ledelsen ved skolen merker godt at ungdommen får i seg et sunt måltid før skoledagen starter.

- Jeg er på skolefrokosten hver gang og det er et kjempebra tilbud. Må nok innrømme at jeg ikke spiser så mye om morgenen ellers. Forskjellen er stor på de dagene jeg spiser frokost sammenlignet med de andre dagene. Jeg er mye mer opplagt og konsentrert. Skulle ønske det var frokost hver dag, sier Dina.

Gratis brød

Ketil Monssen, rektor ved skolen, forteller at frokosten er et samarbeid med folkehelsekoordinatoren og at det blant annet er midler fra deres pott som gjør at de kan gjennomføre ordningen.

- I tillegg får vi gratis brød fra Saltdal bakeri, sier Monssen.

Bedre læringsutbytte

Skolen har også fått en automat i gangen med ferskt vann tilgjengelig hele tiden, og summen av disse tiltakene er svært merkbare mener Monssen.

- Vi merker at elevene får en bedre start på dagen og at læringsutbyttet er bedre. Vi ser også at vi får færre spørsmål om hodepinetabletter, så dette har åpenbart en god effekt, sier rektoren.

Frokosten består av brødmat, sunt og godt pålegg, melk og oppskåret frukt.

Powered by Labrador CMS