PÅ PLASS IGJEN. Mesterkokk Svein Jæger Hansen på kurs i partering og kokekunst. Her med ei flaske med bjørkesirup fra Vik Foto: Sverre Breivik
PÅ PLASS IGJEN. Mesterkokk Svein Jæger Hansen på kurs i partering og kokekunst. Her med ei flaske med bjørkesirup fra Vik

Elgkurset i Beiarn jubilerer

5. september er det klart for nytt elgkurs i Beiarn med påfølgende gourmetmåltid. Dette er femte året på rad, og påmeldingen er allerede godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

BEIARN: - Det hele skjer på
Arstad ungdomshus, og med en tidligskutt elg skal det parteres og læres hvordan man tar hele dyret
i bruk, sier initiativtaker Kjell
Larsen.

Populært

Han har registrert at flere ivrige jegere har vært med på kurset mer enn en gang, og håper at både gamle og nye kursdeltakere melder seg på.

Saltenposten har tidligere intervjuet kursdeltakere, og flere av de kunne fortelle at graden av kjøttdeig ble stadig mindre fordi de hadde lært flere bruksområder av kjøttet på kurset.

Dreven kokk

Instruktør på kurset, nå som alltid, er mesterkokken Svein Jæger Hansen som til daglig er kjøkkensjef på Meyergården hotell på Mo i Rana.

Han har fått en rekke priser for sitt engasjement og kunnskap rundt vilt. Jæger Hansen er en god læremester og har gjennom disse årene med kurs inspirert mange titalls jegere, der de fleste naturlig nok er fra Beiarn.

For alle

Men kurset er åpent for alle, og det avsluttes altså med en nydelig femretters middag der kursdeltakerne også er med på kjøkkenet.

- Jeg gleder meg stort til dette, og det er alltid god stemning og vilje til å lære. For meg er dette et høydepunkt hver høst, sier Jæger Hansen.

Vil du være med på kurset og gourmetmåltidet så er det bare å kontakte Kjell Larsen på 415 55 517.

Powered by Labrador CMS