OVERRASKET. Øivind Holthe er svært overrasket og skuffet over at utdanningsdirektoratet sier nei til ei helt unik videregående-linje som var klar for dagens lys. Foto: Maria E. Trondsen
OVERRASKET. Øivind Holthe er svært overrasket og skuffet over at utdanningsdirektoratet sier nei til ei helt unik videregående-linje som var klar for dagens lys.

- Dette er alt for bra til å puttes i en skuff

Øivind Holthe forventer at politikerne gjør det de kan for å gjøre om på avslaget til lyd- og lys-linja.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL/ NORDLAND: Mannen bak ideen om en linje for sceneteknikk, Øivind Holthe, er skuffet over utdanningsdirektoratet, som overrasker hele bransjen med å si nei til planene.

Mange hoder har vært i kok siden ideen ble lansert, og har jobbet for å realisere den. Høsten 2019 skulle linja starte opp på Saltdal videregående skole.

Nye læreplaner

Holthe, som er sjef for Blåfrostfesivalen, er ikke bare skuffet for egen del, men på vegne av bransjen og fagmiljøet, i tillegg til de som har jobbet for å gjøre ideen til virkelighet.

- Mest av alt er avslaget skuffende på vegne av skolen og bransjen i Norge, som har lagt ned et fenomenalt arbeid i å lage helt nye læreplaner i en utdanning som ville blitt den første i Norge i den offentlige videregående skolen, sier Øivind Holthe.

Sterkt behov

Han fikk ideen etter mange år med lys- og lydfolk rundt seg, både proffe og «uproffe», og har mottatt signaler fra scenebransjen om at behovet for faglærte folk er sterkt. Ei slik linje eksisterer nemlig ikke i Norge i dag.

- Avslaget fremstår som svært merkelig, all den tid både fylkeskommune, utdanningsdirektorat, skolen og ikke minst en samlet bransje i Norge har både godkjent og heiet fram denne utdanningen, sier en svært overrasket Holthe.

Venter på elever

Så moden er ideen for realisering, at bransjen har begynt å vente på lærlingene, ifølge Blåfrost-sjefen.

- Jeg skjønner det slik at nærmere 20-årige avtaler om lærlingeplasser i bedrifter over hele Norge også ligger klar og venter på elevene. Noe som vitner om et sterkt ønske fra bransjen selv om å realisere denne utdanningen.

Ikke støve ned

- Hva nå, dere gir dere sikkert ikke med dette avslaget?

- Jeg velger å se på avslaget som en unødvendig «utsettelse», og har fortsatt stor tro på at utdanningen vil bli en realitet. Dette prosjektet er altfor bra til å skulle støve ned i en skuff i kunnskapsdepartementet.

Holthe legger nå sin lit til de som styrer i landet, om at fornuften skal seire i denne saken.

- Samtidig forventer jeg at både lokale og regionale politikere bruker sin innflytelse i tiden fremover slik at avslaget gjøres om. Det fortjener både skolen og prosjektet.

Powered by Labrador CMS