MATFEST-KLARE. Kay-Espen Pettersen og Anita Jensen i Salten mat er ivrige etter å la startskuddet gå for 2021-festivalen. Foto: Kenneth Strømsvåg
MATFEST-KLARE. Kay-Espen Pettersen og Anita Jensen i Salten mat er ivrige etter å la startskuddet gå for 2021-festivalen.

Byr på en ny runde med smak av Salten

Kommende fredag er det i gang igjen. Salten Mat-festivalen byr på det beste av de gode matopplevelsene.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: De sju - litt over snittet matglade - sjelene i komitéen begynner å få ingrediensene på plass. Fredag og lørdag skal stå i smaksopplevelsenes navn.

- Vi befinner oss midt i ei skattekiste av unike kulinariske opplevelser. Nå gleder vi oss ordentlig til å komme i gang, etter at fjorårets festival ble korona-avlyst, sier Kay-Espen Pettersen i festivalkomitéen.

Tredje gang

Salten Mat ble arrangert første gang i 2018. Året etter ble oppsummert med opp mot 6000 besøkende og 42 utstillere. Staben bak har klokkertro på en ny suksess.

- Per i dag, onsdag, er det påmeldt 30 utstillere, og vi har tro på et godt besøkstall, sier Kay, skuende utover festival-området, som blir i deler av en avstengt Sjøgata, i området ned mot flytebrygga og rundt kjøpesenteret Amfi.

Kortreist gane-glede

Komité-kollega Anita Jensen gleder seg spesielt til både å se og smake på kortreist mat.

- Vi har så mye bra fra lokale produsenter, og det kjennes fint å få vist dette fram til de som kanskje ikke helt vet hvor mye flott og god mat som produseres i nærområdet vårt.

Utsatt arrangement

Meningen var at arrangementet skulle starte allerede fredag 24.
september med et fagseminar på
Scandic Fauske hotell.

- Tema for seminaret skulle være

”bærekraft”, men nå er arrangementet utsatt.

Levende fisk

Festivalen åpnes fredag 12.30 av stortingsrepresentant Siv Mossleth (Sp).

- Utover ettermiddagen fredag og på lørdag blir det mye å oppleve. Som aktiviteter i regi av blant mange andre Byfeskern, bondelaget og Rørlegger`n Fauske. Kom og se store kar fylt med fisk og andre

levende vesener, lokker Kay-Espen Pettersen.

Finale-tapas

Festen rundes av lørdag kveld med tapaskveld på Scandic Fauske
hotell. Her venter de beste lokale råvarene og tilhørende underholdning.

Powered by Labrador CMS