JOBBER SAMMEN. Fra venstre: areal- og samfunnsplanlegger Liss-Ane Simonsen, folkehelserådgiver Lena Holmstrøm og Gunn Zakariassen som jobber med forebyggende hjemmebesøk. Fauske kommunes gruppe inn i Aldersvennlig samfunn. Foto: Gull H. Pedersen
JOBBER SAMMEN. Fra venstre: areal- og samfunnsplanlegger Liss-Ane Simonsen, folkehelserådgiver Lena Holmstrøm og Gunn Zakariassen som jobber med forebyggende hjemmebesøk. Fauske kommunes gruppe inn i Aldersvennlig samfunn.

Vil lage et mer aldersvennlig Fauske

Denne gjengen gleder seg til å komme igang med arbeidet for et mer aldersvennlig Fauske.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Dette er et landsomfattende prosjekt der alle som ønsker vil kunne få komme med sine tanker og meninger. Dette skriver Fauske kommune på sine hjemmesider.

- Dersom vi legger til rette for de unge, ekskluderer vi de eldre, men dersom vi gjør det omvendt, blir alle inkludert, kommer det fra den areal- og samfunnsplanlegger Liss-Ane Simonsen, folkehelserådgiver Lena Holmstrøm og Gunn Zakariassen..

Tverrfaglig

De har såvidt startet med det de omtaler som et spennende og viktig arbeid. Så langt har de vært på ei samling hos Kommunenes Sentralforbund (KS) som er de som har hånd om det landsomfattende prosjektet.

Fauske er en av flere kommuner som har sagt ja til å være med. Det er satt sammen ei tverrfaglig gruppe med Gunn Zakariassen som jobber med forebyggende hjemmebesøk, areal- og samfunnsplanlegger Liss-Ane Simonsen og folkehelserådgiver Lena Holmstrøm.

De har mange tanker om hva som kan gjøres, men understreker at folk i Fauske skal skal få muligheten etter hvert til å komme med sine tanker og meninger.

Mange muligheter

- Vi kan for eksempel lage en oversikt over hvor vi har benker. Kanskje trenger vi flere - og hvor skal eventuelt disse stå? Eller det kan handle om god belysning og at veier og stier er tilrettelagt. Det er ofte små grep som skal til for at byer og samfunn blir mer aldersvennlige, sier de.

Ganske naturlig vil eldreråd og pensjonistforbund bli kontaktet, men alle som har tanker om tema aldersvennlig samfunn, skal få anledning å uttale seg. Sannsynligvis kommer dette arbeidet i gang i løpet av våren.

- Vi ser på flere muligheter for å få kontakt med de som er i målgruppa. Det kan være alt fra å møte dem på et handelssenter, informere i de kanaler vi har tilgjengelig og ellers være tilstede der det kan være aktuelt for å nå fram.

Råd for de eldre

Rådet for et aldersvennlig Norge ble etablert i 2019 og består av representanter for syv ulike organisasjoner og virksomheter som skal bidra til gjennomføringen av programmet. Rådet ledes av Trude Drevland.

Programmet har sekretariatsfunksjon for rådet. Fra 2021 skal det etableres et senter for et aldersvennlig Norge i Ålesund. Programmets arbeid vil videreføres av senteret. Senteret skal samlokaliseres med det nasjonale eldreombudet som etableres i 2020.

Powered by Labrador CMS