KRIBLER I MAGEN. Festivalsjef Øivind Holthe kjenner at det kribler, men det skal det også gjøre. Blåfrostfestivalen er like rundt hjørnet og starter for fullt i kveld med kirkekonsert og ungdomskonsert, før det fredag og lørdag er fullt hus på Slipen scene. Foto: Frida Kalbakk
KRIBLER I MAGEN. Festivalsjef Øivind Holthe kjenner at det kribler, men det skal det også gjøre. Blåfrostfestivalen er like rundt hjørnet og starter for fullt i kveld med kirkekonsert og ungdomskonsert, før det fredag og lørdag er fullt hus på Slipen scene.

Blåfrostfestivalen 2017

- Vi skal bare være oss selv

Sju år har gått siden Blåfrostfestivalen entret Slipen scene. Festivalsjef Øivind Holthe syns årene har gått altfor fort.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: - Vi bygger videre på festivalen ut fra hva vi leverer og tilliten folk har til oss. Det vi gjør nå er å være nøye på å være stolt av hva vi er, og enda bedre på det vi er gode på, sier festivalsjef Øivind Holthe.

Travel mann

Han tar seg tid til en prat, selv om han har hundrevis av ting som skal gjøres. Døra nede i kafeen på Slipen går opp og igjen hele tiden. En leveranse, enda en leveranse. Folk som skal hente noe eller prate med noen. Ofte Øivind. Han er en travel mann med humøret på topp.

Inne fra scenelokalet høres musikk. Utstyr skal sjekkes ut og volumet er høyt. Det blir høyere og enda høyere, mens vi prater over musikken. Til slutt blir det stille.

Trengte eget lokale

Øivind kom inn i Blåfrost-sirkuset i 2009, etter hvert ble det en plass i styret og så har ballen i grunn bare rullet. I 2014 ble han ansatt i hundre prosent stilling som daglig leder, og tok over etter Jo Christian Thobro.

- Det ville ikke gått å gjøre det på dugnad lenger. Det er også så mange sponsorer som investerer i festivalen at det ikke ville vært proft nok å fortsette sånn, sier han.

I 2009 var festivalen spredt over flere lokaler, blant annet Strøket og Rognan hotell.

- Festivalen ble utsolgt, men likevel endte det med 150.000 kroner i minus. Inntektene var ene og alene fra solgte billetter. Skulle festivalen overleve måtte den få egne lokaler.

Betongen

Akkurat da var ikke Slipen et alternativ. Det var altfor mye jobb som måtte gjøres, og tida strakk ikke til. Løsningen ble den gamle betongfabrikken på Rognan.

- Etter det året tror jeg alle fikk et helt annet blikk på Blåfrosten. Det ble som en ny æra og noe som viste at vi blir noe helt annet enn alle andre festivaler, sier Øivind engasjert.

Og det er nettopp det han er så opptatt av. At det Blåfrosten selger ut på er hele konseptet og ikke bookinga alene.

- Vi skal ikke være noen andre enn oss selv.

2012-høydepunkt

Øivind hever øyenbrynene overrasket når jeg påpeker at dette faktisk er det sjuende året Blåfrost skal arrangeres på Slipen.

- Det har gått så fort, og det har vært en lang prosess. Det er ufattelig mange timer som er lagt ned i lokalet her.

Ser man på gamle bilder er det nesten ikke til å kjenne igjen.

- Går det an å trekke fram et høydepunkt fra de siste årene på Slipen?

- I 2012 kasta vi alle ballene opp i lufta. Vi endte med å få både Kaizers Orchestra og Dum Dum Boys på hovedscenen, mens Honningbarna spilte i kjelleren. Da vi fikk til det tenkte vi at vi ikke trenger å være mørkredde lenger.

Ingen «generalprøve»

Den siste uka har de vært ti personer på jobb hele tida.

- Det er personer vi enten har kjøpt fri eller som har tatt seg fri. I tillegg har vi mellom 10 og 12 teamledere, som har ansvar for festivalkontor, økonomi, baren og så videre, forteller Øivind.

På spørsmål om de er i rute tenker han seg litt om før han nikker. Jo, de er i rute.

- Men det er litt rart at vi ikke har noen festforestilling helga før som vi kan «øve» oss litt på. Da finner vi alltids noen feil, som vi har mulighet til å rette på.

Så lenge flyene til Bodø er i rute og lander som planlagt fredag og lørdag formiddag er det lite som kan gå veldig galt.

Powered by Labrador CMS