NÆRMER SEG. Tommy Pedersen er fremdeles hemmelighetsfull om når «Orlando» skal åpne, men han lover at det nærmer seg. Alt av interiør er hentet med container fra Florida, her lener han seg på et klenodium av et kjøleskap. Alle foto: Helge Simonsen
NÆRMER SEG. Tommy Pedersen er fremdeles hemmelighetsfull om når «Orlando» skal åpne, men han lover at det nærmer seg. Alt av interiør er hentet med container fra Florida, her lener han seg på et klenodium av et kjøleskap. Alle foto: Helge SimonsenSTILIG. Båsene er på plass, klare for kunder som måtte komme til restauranten når den åpner.TIL HERREDOEN. Tommy er ikke redd for å fornærme en eventuell korps-entusiast med det som skal bli det nye bidraget på do, der skal man nemlig kunne slå lens i en slik som denne.I TAKET. Det henger noe så sjelden som en ekte dragster i taket på uteserveringen på Orlando.ORLANDO. Navnet på det nye utestedet er hentet fra Florida, en stat som Tommy har besøkt mange ganger på jakt etter skatter på auksjon.STEMNING. Uteserveringen er klar til å ta imot gjester, inspirert av 50-tallets USA.

Tommy lover åpning - etter hvert

Men nøyaktig når dineren «Orlando» i fauskegata skal åpne, det er fremdeles en hemmelighet.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det er mange som har lurt lenge på når lokalet midt i Storgata på Fauske skal åpne opp for gjester. Helt siden Tommy Pedersen begynte oppussingen av gården tilbake i 2013, har det blitt spekulert i det vide og brede om hva som var planlagt der, og når det skulle åpne.

Bygget som tidligere huset Jernia på Fauske, har blitt flikket mye med siden oppstarten, og det er ingen tvil om at det har blitt nærmest en attraksjon i sentrum. Det må kunne kalles en prestasjon i seg selv.

Jobbet mye

Som gårdeier har Pedersen lagt ned mye tid og ikke minst mye penger i det som skal bli en diner av godt gammelt amerikansk slag.

- Alt som er her inne, har jeg hentet fra USA. Jeg er over noen ganger i året, og har noen containere som kommer med båt hvert år. Så det er ikke noe av interiøret som ikke er «ekte», for å si det sånn, forteller han.

Det er ikke få timer som har gått med på å gjøre om et butikklokale til noe helt annet.

- For å si det sånn, vi meislet ut den gamle kjellertrappa, og det var 15 tonn med betong. Det tok sin tid, men det ble gjort. Jeg synes det har blitt bra her inne, sier Tommy og smiler.

Hemmelighetsfull

Det har allerede blitt avertert etter noen som kan være ansvarlig for driften av restauranten, og i den annonsen sto det at det var tatt sikte på å åpne i løpet av sommeren eller høsten.

Men når det blir, vil ikke Pedersen si riktig ennå.

- Svaret på når vi er klare er det samme som det alltid har vært. Det skjer når det skjer. Jeg har det ikke travelt med å få dette åpnet, absolutt alt skal være på stell før den tid. Men jeg lover det skal skje, sier Tommy og ler godt.

Powered by Labrador CMS