POPULÆRE. Kjeburgerne fra Beiarn satt «rett i sikringsboksen» forteller fire glade jenter fra Bodø. (f.v.) Benedicte Solvang, Miriam Vistness, Ida Hardalseid og Mai Ida Åsvang. Foto: Foto: Ole Kristian Andreassen
POPULÆRE. Kjeburgerne fra Beiarn satt «rett i sikringsboksen» forteller fire glade jenter fra Bodø. (f.v.) Benedicte Solvang, Miriam Vistness, Ida Hardalseid og Mai Ida Åsvang.

Syv lokalmat-bedrifter hjelper hverandre i nettverk:

Deltagere i nettverket «Ekte» driver med småskalaproduksjon av mat.

Publisert Sist oppdatert

BEIARN: - Vi hjelper hverandre med å få produktene ut på markedet, og vi ser på løsninger der det er hensiktsmessig å samarbeide, forteller daglig leder i Beiarmat, og intern prosjektleder, Jørgen Storhaug.

Nettverket «Ekte» har i sin nåværende form eksistert i tre år. Prosjekteier er Beiarmat, men fordi bedriftene er små får de ofte dårlige innkjøpsavtaler.

- Vi er bare i startgropa, sier Jørgen Storhaug

Utviklingsprosjekt

Nettverket «Ekte» er et utviklingsprosjekt som har mottatt støtte fra Innovasjon Norge. De har fått støtte til ekstern prosjektleder og til bistand de må hente utenfra.

- Jeg anslår at hver deltagerbedrift har 6-7 produkter. Det gir til sammen 50-70 produkter som selges gjennom nettverket. Beiarmat er prosjekteier, men vi ser nå det hele i et større perspektiv for å oppnå bedre avtaler, sier Jørgen Storhaug.

Nettverket skal bestå

Støtten fra Innovasjon Norge er tidsbegrenset, til to år, men planen er at nettverket skal bestå i mange år:

- Vi er veldig fornøyde med Rognandagan. Det er kjekt å treffe folk igjen på messe etter to år med korona.

Hovedproduktet til Beiarmat er osteproduksjon av lokal geitemelk

- I fjor lagde vi ost av åtte tonn melk og i år vil vi produsere ost av 10-15 tonn melk, avslutter Jørgen Storhaug.

Solgte Kjeburgere

Ordfører i Beiarn kommune, Andre Kristoffersen solgte kjeburger til den store gullmedaljen under Rognandagan. Rundt 170 Kjeburgere solgte ordføreren til sultne festivaldeltagere.

- Jeg er godt fornøyd med hvordan Kjeburger`n ble mottatt, sier ordføreren.

Dette er bedriftene i nettverket «Ekte»; Mona Mosti, Sulitjelma, Heges matopplevelser, Strøksnes i Sørfold, Tore Hongset, Arctic salt AS, Saltstraumen, Tuvsjyen, Saltstraumen, Arctic Mustard, Beiarlefs og Beiarmat.

Powered by Labrador CMS