SATSER. Med lokal laks fra Indre Salten i ryggen satser Team Koteng Eidissen på å bli det beste langløpslaget i verden. Med på laget er blant andre Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Mikael Gunnulfsen, Kari og Astrid Øyre Slind. Foto: privat
SATSER. Med lokal laks fra Indre Salten i ryggen satser Team Koteng Eidissen på å bli det beste langløpslaget i verden. Med på laget er blant andre Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Mikael Gunnulfsen, Kari og Astrid Øyre Slind.

Sundby skal profilere laks fra Skjerstadfjorden

Nå skal blant andre Martin Johnsrud Sundby profilere laks fra Skjerstadfjorden.

Publisert Sist oppdatert

Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm står bak selskapet Nordic Blu, som i desember signerte en samarbeidsavtale med skilaget Team Koteng/Eidissen.

På laglisten finner man kjente navn som Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Mikael Gunnulfsen og Astrid Øyre Slind.

Lørdag deltok de i Visma Ski Classic i Örsa i Sverige der Øyre Slind vant og Martin Johnsrud Sundby ble nummer fire.

Nysignert avtale

Nordic Blu fra Skjerstadfjorden signerte denne måneden en samarbeidsavtale med Team Koteng/Eidissen.

I det teamet finner man mange kjente navn fra langrennsmiljøet, med utøvere som Martin Johnsrud Sundby og Astrid Øyre Slind.

Sundby har fra før av god kjennskap til Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm, som sammen grunnla merkevaren Nordic Blu.

Kobberløps-link

- Vi har kjent til folkene bak Nordic Blu siden Kobberløpet i 2016. De bryr seg om idretten og har fått til noe spesielt sammen med Kobberløpet og de lokale idrettsklubbene. Nordic Blu serverer kostholdsmessig riktig mat. Det at de også kan servere verdens grønneste laks er også positivt for oss, sier Sundby i en pressemelding.

Ørjan Wenberg fra Fauske er en av de lokale eierne i selskapet, og jobber i dag som daglig leder hos Wenberg Fiskeoppdrett. Sammen med Edelfarm produserer oppdretteren laksen til Nordic Blu.

- Bærekraftig fortrinn

- Vårt mål er at det å produsere bærekraftig bør være et konkurransefortrinn. Vi skal selge økologisk laks til et marked som etterspør matvarer med lav påvirkning på miljøet og som tar vare på samfunnet, forteller Ørjan Wenberg, daglig leder i Wenberg Fiskeoppdrett AS.

Nordic Blu har det siste året markert seg som støttespiller til toppidretten. I oktober var de en av hovedsponsorene til VM i bryting, hvor Ørjan Wenberg selv fikk æren av å åpne arrangement foran 200 millioner seere i hele verden.

Samme uke lanserte bedriften egne produkter til frysedisken hos Coop Obs Bodø og i alle Coop Extra-butikker i Bodø, Fauske og Rognan.

42 gullmedaljer

Laks inngår i avtalen med det nye «gull-laget»

Denne forrige uke gjorde Team Koteng/Eidissen forberedelser til og deltok i Visma Ski Classics i Örsa, Sverige, som gikk av stabelen på lørdag.

På torsdag lanserte skilaget flere nye navn på laglisten, deriblant Mattis Stenshagen, Kari Øyre Slind og Mikael Gunnulfsen.

Fordelt på hele laget kan utøverne nå skilte med over 42 gullmedaljer fra ulike norgesmesterskap, verdensmesterskap og OL.

Skal være best i verden

- Dette skal være det beste langrennslaget i verden for lange skiløp, og vi setter oss som mål å kjempe om seier i de store konkurransene som arrangeres, forteller Niklas Dyrhaug.

Niklas Dyrhaug var selv en av utøverne frem til oktober, da han besluttet å legge opp som profesjonell skiløper.

Dyrhaug, som er en av de store ambassadørene for Kobberløpet i Sulis, jobber nå med Team Koteng/Eidissen i en mer administrativ rolle, og understreker selv viktigheten av å ha med seg gode samarbeidspartnere.

Fri tilgang til laks

- Skal man kunne drive toppidrett på høyt nivå så må man ha økonomiske rammer på plass, et godt smøreopplegg og samarbeidspartnere man kan dra nytte av. Det er viktig med et godt og stabilt støtteapparat rundt seg. Med Nordic Blu på laget får vi også selvfølgelig laks på menyen, så dette er vinn-vinn for oss, avslutter Dyrhaug.

Fri tilgang til laks er en naturlig del av avtalen, som også innebærer at Team Koteng/Eidissen løfter frem merkevaren Nordic Blu,

Powered by Labrador CMS