FORBEREDER. Hege Ruud har tilbudt matkasser med lokalprodusert mat, og fikk stor respons på kort tid. Nå er hun i gang med forberedelsene. Foto: Gaute Ruud Sevaldsen
FORBEREDER. Hege Ruud har tilbudt matkasser med lokalprodusert mat, og fikk stor respons på kort tid. Nå er hun i gang med forberedelsene.

Solgte 30 matkasser på et blunk

- Det er kjempegøy, og jeg er veldig glad for at jeg får så god respons, sier Hege Ruud, som har funnet nye forretningsområder.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: I 22-tiden tirsdag kveld la Hege Ruud i firmaet Heges Matopplevelser ut på nett at hun selger matkasser med lokalprodusert mat.

- På et blunk solgte jeg 30 kasser, så det ser ut til å være noe som markedet ønsker, sier hun.

Hun har fått bestillinger både fra Sørfold og Fauske, og på fredag skal hun kjøre ut matkassene til avtalte steder.

Med i handleportal

Da avbestillingene til det lille firmaet på Strøksnes begynte å komme inn i midten av mars, valgte Hege Ruud å permittere seg selv. Samtidig begynte hun å idémyldre rundt hvilke nye forretningsområder hun kunne prøve ut.

- Dette er litt Elisabeth Nicolaisens fortjeneste. Jeg fikk en e-post fra henne om nettportalen fauskehandel.no, og da så jeg plutselig en mulighet for et større markedssamarbeid, forklarer hun.

Før hun la seg den kvelden, bestemte hun seg for å ringe Nicolaisen i Fauske næringsforum neste dag, for å si at hun ville delta i handleportalen.

Litt av hvert

- Jeg sa at jeg ikke var sikker på når jeg var klar, men fant ut at det ikke var noe å vente med. Så jobba jeg litt med hva som skal være oppi matkassene, og diskuterte med gode samarbeidspartnere, sier Ruud.

Da hun var i kontakt med Beiarmat, fant hun ut at hun kunne få ferskt kjekjøtt, så da datt det noen brikker på plass. Hun hørte også at Kjerringøy Ysteri hadde solgt mindre enn vanlig fordi deres kunder er hoteller og restauranter.

- I tillegg fant jeg ut at det er viktig at det er noe oppi kassene som er typisk for mitt firma.

Der kommer for eksempel klippfiskkaker og elgkarbonader inn.

Må bestille mer

Hege Ruud hadde sett for seg at hun må selge minimum 10 kasser for at det skal lønne seg å kjøre ut med det. At bestillingene tok sånn av, hadde hun ikke forventet.

- Det var kjempegøy, og jeg er veldig glad for at jeg får så god respons, sier hun.

Hun har allerede måttet bestille mer ost fra Kjerringøy.

- Dette blir jo en vinn-vinn-situasjon for alle, også de som leverer til meg. Og så passet det så fint at Beiarmat kan levere ferskt kjekjøtt. De skjærer ned kjøttet torsdag og pakker det i passelige porsjoner for forbrukere, forklarer Hege.

Kasser til gjenbruk

På den første utleveringa, kjøres maten ut i pappesker.

- Jeg vurderer å utvikle en trekasse til formålet, som kan brukes på nytt. Akkurat nå blir det flyttekasser, og så mangler det etiketter, men det får komme etter hvert, sier gründeren.

Hun hadde trodd at 26 kasser skulle holde til to leveringer, og er allerede i gang med å få tak i flere pappesker.

- Det er mulighet for en ny levering allerede onsdag i neste uke. Siden det er påske er det jo en fin anledning til å kose seg litt ekstra, slår hun fast.

Flere leverer

Andre lokale firmaer, som for eksempel Han Sylte i Valnesfjord, har også hatt ordningen med bestilling og utkjøring av varer nå før påske.

Nå har også fem lokale firma som er med i Kulturveienprosjektet i tidligere Skjerstad kommune gått sammen om å lage seks pakker med forskjellig påske-kos, som går under navnet Smaken av Kulturveien.

Pakkene er satt sammen av Bakeverkstedet Salten, Misværgeitas Delikatesser, Amors Butikk, Torills blomster og Urtehagen på Tofte. Det er sistnevnte som tar imot bestillinger, og pakkene kan entes hentes på Urtehagen eller leveres på døra.

Powered by Labrador CMS