
Inga tar over restauranten:
- Skal være verdt det
Det er nå klart hvem som tar over roret på Rognans egen Hongri.
SALTDAL. - Det er viktig at alle som er en del av staben min er like gira som meg på å levere en god opplevelse til gjestene, forteller Inga-Sofie Engan Hegglund (32).
Nylig ble det klart at det er hun som skal ta over som driftssjef for Hongri på Rognan.

Blod på tann
Hegglund begynte i serveringsbransjen allerede som 14 åring, da som servitør for private tilstelninger som konfirmasjoner og bryllup. Og det gav mersmak, eller blod på tann, forteller hun:
- Så jeg ble værende i bransjen. Jeg har tidligere jobbet ni år ved hotellet på Rognan. Så fant jeg ut at jeg ville ha litt nye erfaringer, og har bodd borte et par år. Jeg jobbet i bransjen på Eidsvoll, Hamar og Flom. Der har jeg gjort meg mange erfaringer som jeg tar med meg videre, forteller Hegglund.
Opplevelse
For Inga-Sofie Hegglund er det beste med jobben å gi folk en helhetlig opplevelse.
- Slik at desom besøker oss kjenner at det var verdt det å gå ut å spise, framfor å sitte hjemme og koke poteten selv, ler Hegglund.
- Rognan trenger en plass som dette. Og om Hongri trenger meg og mine egenskaper, så skal jeg gjøre det jeg kan for at det skal bestå, sier saltdalingen.

Enda bedre
Den nyansatte driftslederen er opptatt av at Hongri skal bevares som den populære plassen det har vært.
- Likevel har jeg tro på at vi skal klare å gjøre Hongri enda bedre. Blant annet skal vi utvide åpningstidene og ha litt mer forutsigbarhet på det feltet. Vi kommer også til å satse på arrangement og en sesongbasert meny, forteller hun.
Spisestedet Hongri åpnet dørene i Slip1-senteret på Rognan i 2020, da med Aina Olsen i spissen. Olsen bestemte seg for å gi tøylene videre på høsten i 2023, og driften fortsatte videre med nye eiere.
Hjemmekjær
- Jeg er veldig glad for å være tilbake i bygda, for jeg er veldig hjemmekjær og jordnær. Og jeg er veldig glad i Rognan. Nå skal jeg ingen steder. Jeg bruker å si, jeg flytter ikke en meter fra Rognan så lenge bestemor er i live, ler Hegglund.
- Det jeg gleder meg mest til fremover er å få servere saltdalinger, men også tilreisende. Jeg ønsker at både nye og gamle besøkende skal kjenne
seg sett og hørt og velkommen, av-slutter Inga-Sofie Engan Hegglund.