PÅ TOMTA. Det nye bakeriet som skal bygges på Fauske, skal ligge her på Søbbesva. Fra venstre eiendomssjef i Coop Nordland Håvard Andreassen, Fauske-rådmann Geir Mikkelsen, kommunalsjef Trond Heimtun og Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland. Foto: Coop Nordland
PÅ TOMTA. Det nye bakeriet som skal bygges på Fauske, skal ligge her på Søbbesva. Fra venstre eiendomssjef i Coop Nordland Håvard Andreassen, Fauske-rådmann Geir Mikkelsen, kommunalsjef Trond Heimtun og Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland.

Coop Nordland investerer stort

Skal bygge nytt bakeri på Fauske

(FAUSKE) Nytt og moderne bakeri skal gi rykende ferske brød i hele Nordland og mange nye arbeidsplasser på Fauske.

Publisert Sist oppdatert

Coop har vedtatt å bygge nytt og moderne bakeri på Fauske med eget konditori. Målet er å kunne tilby kundene det aller beste utvalget av brød og bakervarer, og samtidig dekke den stadig økende etterspørselen etter Coop sine brød i Nordland skriver Coop Nordland i en pressemelding.

Bakeriet skal bygges på Søbbesva.

Klar om et år

Målet er at de første produktene skal være bakt og tilgjengelig for kundene allerede 2. januar 2021.

- Coop har over 100 års erfaring med å utvikle kvalitetsprodukter til våre kunder og medeiere, og nå gleder vi oss til å kunne tilby kundene våre ferske brødvarer og kaker fra eget bakeri på Fauske. I tillegg til å bake de klassiske Coop-produktene vil vi tilby enkelte lokale spesialiteter som er viktig for kundene i denne regionen. I Coop setter vi kundene først, sier Lars Arve Jakobsen, administrerende direktør i Coop Nordland i pressemeldingen.

Stort bygg

Bakeriet blir på over 2.100 kvadratmeter, og vil både inneholde et fullverdig bakeri med kapasitet på 2.000 brød i timen, og eget konditori for håndlagde kaker til hverdag og fest. Bakeriet skal dekke brød- og kakespisere fra Helgeland i sør, til Bognes på Hamarøy i nord.

- Vi har skyhøye kvalitetskrav på produktene som bærer Coop-navnet, og med produktene fra Fauske vil vi fortsette å jobbe for å vinne både pris- og smakstester, sier Jakobsen.

Moderne

Goman satser på moderne teknologi, blant annet med produksjonsutstyr som gjør det mulig å bake surdeigsbrød etter gamle tradisjoner.

- Vi lytter til våre kunder som også eier oss. Med den innsikten de gir oss, sammen med teknologi- og produksjonskompetanse, gleder vi oss til å produsere brød og kaker som kundene våre i området etterspør, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

50 millioner kroner

Byggeprosjektet har en ramme på cirka 50 millioner kroner. Bakeriet vil bli arbeidsplass for ca 35 medarbeidere, og vil også jobbe for å kunne tilby lærling- og praksisplasser.

- Coop er en ansvarlig samfunnsaktør både nasjonalt og lokalt. Med denne investeringen bidrar vi til 35 nye arbeidsplasser på Fauske og til kjærkommen næringsutvikling i et viktig område av Nordland. Vi er opptatt av å tilby gode arbeidsplasser med mangfold og muligheter til utvikling, avslutter Jakobsen.

Powered by Labrador CMS