GLEDER SEG. Anne Margaretha Oskal i Saltfjellet Sámi Adventure er glad og stolt over å representere Indre Salten på den store messen Grüne Woche i Berlin. Foto: Maria Trondsen
GLEDER SEG. Anne Margaretha Oskal i Saltfjellet Sámi Adventure er glad og stolt over å representere Indre Salten på den store messen Grüne Woche i Berlin.

Reiser for Norge til Berlin

- Vi er utrolige stolte over å få være en del av laget som skal reise nedover til Berlin, sier Anne Margaretha Oskal fra Saltfjellet Sámi Adventure.

Publisert Sist oppdatert

INDRE SALTEN: På invitasjon fra Landbruks- og Matdepartementet, skal bedrifter fra Nordland, Troms og Finnmark representere Nord-Norge på verdens største mat og landbruksmesse – Internationale Grüne Woche i Berlin.

Til sammen skal de vise fram landsdelen som matregion og profilere reiselivet for et
internasjonalt marked. Det er 32 mat- og reiselivsbedrifter fra regionen, som reiser til Berlin 18.-28. januar.

Vise mangfoldet

Her skal de i de 10 dagene messen varer, vise fram landsdelens matmangfold og de mange fantastiske reisemålene i nord. Arrangementet gir også deltakerne en unik arena for nettverksbygging, med «kollegaer» i bransjen – også internasjonalt.

Lokalmatprodusentene som skal være med tilbyr mat fra både land, hav, vidde og fjell til alle som besøker standen. Reiselivsbedriftene skal være med på å formidle hva nordnorske matskatter og tradisjoner er.

Ekstra spennende er det at det i år er samisk matkultur som hovedtema.

Stolte

- Vi er utrolige stolte over å få være en del av laget som skal reise nedover til Berlin, sier Anne Margaretha Oskal fra Saltfjellet Sámi Adventure i en pressemelding.

I hjertet av Bodø har Saltfjell Sámi Adventure etablert seg, hvor den store lavvoen er et ideelt møtested for historieformidling. Gjestene har også her mulighet for å ta del i den samiske matkulturen her.

- Vi ønsker at våre gjester skal oppleve at alle sansene; smak, lukt, hørsel og følesans skal bli berørt rundt det varme bålet. Vi gleder oss til å promotere Bodø og Nord-Norge i Tyskland, sier Anne Margaretha Oskal fra Saltfjellet Sámi Adventure.

Smaken på Nord-Norge

Kokker og lærlinger fra regionen skal trylle fram spennende smaksprøver som skal vise essensen av det Nord-Norge har å by på i matveien. Kjøkkenet ledes av Håkon Johnsen, til vanlig kjøkkensjef for hotellene og restaurantene i Svalbard Adventures.

Nord-Norge har et stort potensial til å vokse som kulinarisk destinasjon.

- Vi skal synliggjøre og informere om hvilke muligheter som finnes i landsdelen, sier Anne Margaretha Oskal.

Powered by Labrador CMS