Matlavvo. Fra venstre Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen i Nordnes Camp & Bygdesenter sammen med Kjell-Sture og Berit Myrvang i Graddis Fjellstue som ønsker velkommen til matlavvo under Blåfrostfestivalen.
Matlavvo. Fra venstre Lisa Grimstad og Tommy Edvardsen i Nordnes Camp & Bygdesenter sammen med Kjell-Sture og Berit Myrvang i Graddis Fjellstue som ønsker velkommen til matlavvo under Blåfrostfestivalen.FJELLSTUE. Familiedrevne Graddis Fjellstue er Saltdals eldste turistbedrift.SPESIALITET. Møsbrømsnurrer er en av spesialitetene til Nordnes Camp og Bygdesenter som serveres i matlavvoen under Blåfrostlørdagen.

Blåfrost 2020:

Reiselivsbedrifter varmer opp Rognan sentrum under Blåfrostfestivalen

(SALTDAL) På Blåfrostlørdagen 22. februar inviterer Visit Saltdal med Graddis Fjellstue og Nordnes Camp & Bygdesenter i spissen til sin matlavvo midt i Rognan sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig stilles vinnerbildene fra vinterens fotokonkurranse ut på Bryggene.

Visit Saltdal

Det spirer og gror i reiselivsnæringen i Saltdal. Under samarbeidsparaplyen Visit Saltdal samarbeider en rekke reiselivsaktører i kommunen for å gjøre de lokale reiselivsbedriftene og regionen mer kjent i markedet for gjester.

Både gjester som bor i Salten, og gjester fra resten av verden.

Bålkos på Blåfrost

På selve Blåfrost-lørdagen, 22. februar lager reiselivsbedriftene ekstra liv i Rognan sentrum med egen matlavvo. Da fyrer Graddis Fjellstue og Nordnes Camp & Bygdesenter opp bålet inne i lavvoen og tilbyr varm tradisjonsmat med tilhørende drikke. Lavvoen åpner klokka 112 og er åpen til klokka 16.

- Vi hadde en gøy dag i fjor med mange gjester på besøk hos oss i matlavvoen. Det inspirerer oss til å gjenta arrangementet i år og vi håper å løfte den gode festivalstemningen enda et hakk på årets Blåfrostlørdag, sier vert Berit Myrvang i Graddis Fjellstue.

Hun driver fjellstua sammen med sin mann, Kjell-Sture Myrvang. Fjellstua er Saltdals eldste turistbedrift. Den ble opprinnelig reist av Staten i 1872 som et naturlig overnattingssted for handelen mellom Norge og Sverige og drives i dag av femte generasjon.


Tradisjonsmat

På menyen står nystekte fleskepannekaker med nyrørt blåbærsyltetøy. Dette er populær tradisjonsmat som varmer i vinterkulden. Lapskaus, varm hjemmelaget blåbærsaft og møsbrømsnurrer, som er en egenutviklet kald variant av møsbrømlefse, blir også servert denne lørdagen.

Inne i lavvoen vil også Nordland Nasjonalparksenter være til stede med egen informasjonsstand.

Tradisjonsmat

For både Nordnes Camp & Bygdesenter og Graddis Fjellstue er den populære Blåfrostfestivalen en ypperlig anledning til friste med smakebiter av populære tradisjonsretter fra nærområdet.

- Vi ser at det er mye lokalhistorie og kultur knyttet til tradisjonsmat. Vi opplever at å satse på tradisjonsmat gjør merkevaren vår, Nordnes Camp & Bygdesenter sterkere, samtidig som det gjør Saltdal som destinasjon attraktiv, sier Lisa Grimstad.

Kjent spisested

Hun driver Nordnes Camp & Bygdesenter sammen med sin mann Tommy Edvardsen.

Bedriften som startet som en campingplass ved elva langs E6 i 1980 har gjennom bevisste valg blitt viden kjent for sine populære middagsbuffeter, møsbrømlefsa og middagsretter fra Salten, og har i dag 15 ansatte og åtte årsverk.

Visit Saltdal

Visit Saltdal er et bedriftsnettverk som består av ni lokale reiselivsbedrifter og tre tilknyttete fagaktører. Med støtte fra Innovasjon Norge og med Saltdal Utvikling som prosjektleder jobber aktørene sammen for å styrke reiselivet i kommunen.

Forarbeidene til Visit Saltdal startet i 2017, og en rekke felles tiltak er gjennomført. Det har vært viktig å legge et solid grunnlag med fokus på samarbeid, kompetanseheving, kvalitet og bærekraft.

Vinnerbilder

Saltdal som en attraktiv og ikke minst vakker destinasjon gjennom alle årstider ble manifestert til fulle under fotokonkurransen som Visit Saltdal arrangerte tidligere i vinter.

Mange Saltdalinger - og andre - har delt sine flotte opplevelser i kommunen, og vinnerbildene stilles ut på Bryggene under Blåfrostfestivalen.

- Vi har en rik kultur, tradisjonsmat som vitner om en interessant historie og en vakker natur som vi gjerne deler med gjester fra nær og fjern. Velkommen til Saltdal, matlavvo, fotoutstilling, festival og et yrende folkeliv, sier Brit Elin Paulsen, prosjektleder i Saltdal Utvikling og Visit Saltdal.

Powered by Labrador CMS