Butikksjef Tonje og de ansatte fikk enda en pris:
Prix i Sulitjelma er Årets servicebedrift
Butikksjef Tonje Setså fikk i helgen beviset på at Coop Prix Sulitjelma er Årets servicebedrift i Coop Nordland for 2022.
SULITJELMA: - Den skal få stå ved siden av prisen som prisen som Kundenes favoritt som vi fikk i fjor, sier en blid og stolt butikksjef.
- Det er veldig stas. Det er godt å være en del av et system der også vi på mindre steder blir sett og det er en fin bekreftelse på at det vi gjør er rett, sier Setså videre.
I forbindelse med prisen er det sett på butikkstandard, kundetilfredshet i målinger, generelle tilbakemeldinger og Setså ser ikke bort fra at en såkalt Mystery Shopper har vært ute på tokt.
- Motiverende
I helgen var det ledersamling med både avdelinger innen dagligvare, faghandel og bygg i Bodø.
- Motivasjonssamling. Og det er ikke mye som gjør oss mer motiverte enn å få en slik pris, ler Setså.
- Hva blir neste?
- Vi har jo et litt hårete mål om å repetere suksessen fra i fjor med å bli Årets kundefavoritt. Den prisen deles ut i mai, og det handler jo om å være gode nok. Det jobber vi jo for hver dag, sier hun videre.
Søndagsåpent
På Coop Prix i Sulis er de åtte ansatte fordelt på mellom fem og seks årsverk og snart skal de inn i travlere tider.
Fra femte februar til 30. april er nemlig butikken åpen hver eneste dag. I fjor fikk Coop Prix i Sulis dispensasjon fra Statsforvalteren i Nordland og kan ha åpent på søn- og helligdager i månedene februar, mars og april.
- Det ser vi fram til. Åpningstidene på søndager blir fra 11 til 18, og de tallene er basert på erfaringer vi gjorde i fjor og tilbakemeldinger fra kundene, sier Setså.
- Kan man si noe om hvem som er de typiske søndagskundene?
- Fjellfolk som er på hytta, turfolk og litt yngre kunder - og de som har glemt en ingrediens eller to til søndagsmiddagen. De fastboene trenger ikke planlegge riktig så mye i denne perioden, det vet at ting ordner seg, sier hun videre.
Mer folk i fjellet
Tonje og staben ser fram til mer og mer besøk i butikken. Januar kan være en litt treg måned, og det samme med desember. Grunnen kan blant annet være at folk ikke er så mye på hyttene i fjellet i de månedene.
- Nå ser vi fram til lysere tider og svartere tall i regnskapet. Man kjenner jo litt på det at man er vant til en viss fart i hverdagen og når det bremser litt så merker vi det jo på flere måter, sier hun.
LES OGSÅ: Tonje er sjefen som ikke vil sjefe
Fokus på matsvinn
Matsvinn er et team det blir stedig mer fokus på. Det er også tilfelle i Sulitjelma.
- Coop Nordland er veldig gode på det og har både gode planer og samarbeid med instanser som kan ta imot og gi videre. Vi har selv avtale med Huset i svingen på Fauske og med Too Good to Go. Det er mye mindre mengder mat som går i søpla, men vi har fortsatt en vei å gå. Når handlemønstrene forandrer seg er det ikke alltid vi klarer å tune oss inn raskt nok. Men da blir Huset i svingen glade, sier hun.
Endringer i handlemønster som hun prater om er for eksempel overgangen mellom sesongene.
- Når det gjelder for eksempel julemat så har vi jo en viss forventning på forhånd, men hvis den ikke stemmer så kan vi sitte igjen med en god del. Man skal legge linja et sted og håpe at man treffer godt. Bommer vi så kan folk nyte julemat til reduserte januarpriser, avslutter hun.