VÆR OBS. Tradisjon tro øker arbeidsmengden i restaurant- og serveringsbransjen inn mot jul, samtidig vokser risikoen for at sårbare arbeidstakere utnyttes. Nå ber Kurt Kolvereid Jacobsen, leder av a-krimsenteret i Nordland, arbeidstakere være årvåkne.
«Førjulsrushet» i servering- og restaurantbransjen:
Øker risikoen for a-krim og utnyttelse
Tradisjon tro øker arbeidsmengden i restaurant- og serveringsbransjen inn mot jul, samtidig vokser risikoen for at sårbare arbeidstakere utnyttes. Nå ber a-krimsenteret i Nordland arbeidstakere være årvåkne.
De aller fleste virksomhetene i restaurant- og serveringsbransjen i Nordland er seriøse aktører som følger spillereglene i arbeidslivet, men deler av bransjen preges også av arbeidslivskriminalitet. A-krimsenteret i Nordland oppfordrer arbeidsgivere i den travle førjulssesongen å sikre seg at de følger regelverket og ivaretar sine ansatte rettigheter.
- Som arbeidstaker har du rett til skriftlig kontrakt, allmenngjort lønn og et trygt arbeidsmiljø. Vi ser at enkelte arbeidsgivere bryter regelverket for profitt, noe som ofte går utover arbeidstakerne, sier Kurt Kolvereid Jacobsen senterleder for a-krimsenteret i Nordland, i en pressemelding.
Mister verdifulle rettigheter