DOMMERE. Dommerne i kakekrigen, Sverre Sætre (t.v.) og Maj-Britt Aagaard (t.h.), vurderer kaken til Nancy Eriksson i det FEM-sendte programmet. Alle foto: Audun Braaten
DOMMERE. Dommerne i kakekrigen, Sverre Sætre (t.v.) og Maj-Britt Aagaard (t.h.), vurderer kaken til Nancy Eriksson i det FEM-sendte programmet. Alle foto: Audun BraatenDELTAKERE. Det er mange som vil bli Norges beste baker på TV. Fra venstre: Josefine Andersen-Eikeri, Nancy Eriksson, Amanda Knudsen og Ada B. Kalkvik er blant årets deltagere i kakekrigen. Her står de med programleder Fridtjof Nilsen.MAMMAS HJEMMELAGDE. I tirsdagens sending fikk de i oppgave å lage en vri på mammas hjemmelagde sjokoladekake. Slik ble sluttresultatet til Nancy Eriksson.

Nancy (50) kjemper i kakekrigen

Fauskeværingen fikk lederforkle allerede på dag to.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Kakekrigen hadde premiere på mandag og sendes på kanal FEM. Det var rekordstor påmelding i år, og Nancy Eriksson ble trukket ut som en av 30 blant flere hundre søkere.

Glad i baking

Hun har siden barndommen hatt interesse for matlaging og begynte å eksperimentere med oppskrifter i en alder av åtte år. Etter å ha blitt oppfordret av familie og venner bestemte hun seg til slutt for å sende en søknad til FEM.

- Jeg meldte meg på fordi jeg er glad i å bake, rett og slett. Jeg har lenge blitt oppfordret av mann, og barn fordi de syns jeg baker gode kaker, så da bestemte jeg meg for å sende et søknadsskjema med bilde og brev, sier Eriksson.

Innspillingen

Eriksson ble oppringt av FEM og gjennomførte et Skype-intervju der hun måtte vise sine bakeferdigheter.

- De som er bosatt nærme Oslo, måtte møte til audition. Siden jeg er bosatt oppe i nord så fikk jeg lov til å vise mine bakeferdigheter gjennom et intervju på Skype, sier Eriksson.

«Blir som det blir»

Selv om det har vært merkelig å se seg selv på tv, syns hun at det har gått greit foreløpig.

- Jeg syns det har gått greit hittil, så jeg tar det ganske rolig. Er litt rart å se seg selv på den måten, men det blir som det blir, ler Eriksson.

Gult lederforkle

På tirsdagens sending, fikk Eriksson tildelt det gule lederforkleet. Dette synes hun var både uventet og artig.

- Siden kaken jeg bakte ble en fiasko utseendemessig, var jeg redd jeg skulle bli sendt hjem. Men det ble snudd fra katastrofe til seier, så det var kjempeartig, sier hun.

Stressende

Eriksson understreker at stresset er verre når innspillingen pågår, enn det gir uttrykk for på tv.

- Stresset er verre i virkeligheten enn det som blir vist på tv, men jeg har absolutt hatt det kjempegøy. Det er masse pes og press at man nærmest får en «ut av seg selv» opplevelse, men jeg ser på det som en veldig flott erfaring, forteller hun.

Drømmen

Eriksson håper at hun får drive med matlaging på heltid i fremtiden, men den store drømmen er å eie eget spisested.

- Foreløpig baker jeg kun som en hobby, men drømmen er å drive eget spisested i form av en cafe eller restaurant med ansatte og egne oppskrifter, forteller Eriksson.

Kjærlighet

Hun har flere tips til de som ønsker å bli en god baker, men forteller at det beste rådet er å bake med hjertet.

- Å bake handler om hva du har lyst til. Hvis man har lyst, så kan man ikke feile. Når du følger en oppskrift, så smak underveis og kjenn etter hva som trengs. Mat er kjærlighet, så ikke glem å bake med hjertet, forteller hun.

Beste baksten

Eriksson har flere favoritter, men foretrekker å bake Pavlova og Suksessterte.

- Jeg har en forkjærlighet for Suksessterte for den vekker mange minner fra Barndommen. På bursdagene til barna mine så går det også mye Pavlova for det er det de liker best, forteller hun.

Powered by Labrador CMS