TILBAKE LOKALT. Harald Hartviksen er grunnleggeren av Rognan hotell. Nå er han svært fornøyd med at hotellet er tilbake i lokalt eie, en avtale han selv har jobbet med i lang tid. Her sammen med et knippe av de ansatte. Fra venstre Brith Anne Kapskarmo, Harald Hartviksen, Aina Pedersen, Inga Sofie Engan Hegglund, Ken Anders Bjørnmyr, Anosara Phalasaen, Laika Diset, Tommy Fridtjofsen, Nina Haugli Sjelmo, Hege Olsen, Aldis Dznic og Jan Rozwadowski. Foto: Frida Kalbakk
TILBAKE LOKALT. Harald Hartviksen er grunnleggeren av Rognan hotell. Nå er han svært fornøyd med at hotellet er tilbake i lokalt eie, en avtale han selv har jobbet med i lang tid. Her sammen med et knippe av de ansatte. Fra venstre Brith Anne Kapskarmo, Harald Hartviksen, Aina Pedersen, Inga Sofie Engan Hegglund, Ken Anders Bjørnmyr, Anosara Phalasaen, Laika Diset, Tommy Fridtjofsen, Nina Haugli Sjelmo, Hege Olsen, Aldis Dznic og Jan Rozwadowski.

- Nå føler jeg at ringen er sluttet

Harald Hartviksen (72) er glad for at Rognan hotell nå er tilbake i lokalt eierskap etter 20 år i Norlandiagruppen.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: - Det er en stor dag for meg, sier Harald Hartviksen med et smil, og sier at ringen er sluttet.

Han har vært sentral i forhandlingene om å få hotellet tilbake i lokalt eie. Nå er Edelfisk og Wenberg fiskeoppdrett på eiersiden, i form av selskapet Rognan Hotell Holding.

- Var de vanskelig å få med på laget?

- La meg si det på en annen måte. Det er godt å ha gode venner.

God tone

De siste 20 årene har Rognan hotell vært tilknyttet Norlandiagruppen, eid av Roger og Kristian Adolfsen.

Gruppen eier totalt 16 hoteller og drifter til sammen 21 i Norge og Sverige.

Det var Hartviksen som i sin tid bygde Rognan hotell, men i 1996 var han nødt til å selge det.

- Jeg har hatt en god tone med brødrene Adolfsen hele veien. Og de har sagt at jeg bare skulle gi beskjed om når jeg var klar for å ta hotellet tilbake. Så jeg må jo bare rette en stor takk til dem for at dette har skjedd i dag, sier Hartviksen.

Diskutert lenge

De siste underskriftene ble klare tirsdag ettermiddag, men Hartviksen har visst lenge hvordan det ble.

- Det har vært diskutert i mange år. Og det har vært nære på flere ganger, men så har det ikke blitt sånn.

- Hvilken betydning tror du dette har for Rognan?

- Jeg håper at det skal være årets julegave. Og at vi nå kan knytte oss opp til det lokale markedet på en god måte.

Pusser opp

Målet og planen er å gjenskape Rognan hotell sin posisjon som en møteplass for store og små arrangement. Og også for den daglige kaféturen.

Hotellet skal drives av Norlandia fram til slutten av februar, mens de lokale eierne tar over 1. mars.

- Da stenger hotellet for å pusse opp restauranten og lobbyen. Vi åpner igjen 18. mars og holder da åpent hus, reklamerer Hartviksen.

For overnattingsgjester vil det være normal drift i denne perioden.

Vil ha en rolle

- Har du jobbet for å få tilbake hotellet lokalt i alle disse årene?

- For å si som min første sjef, Johan Furebotten. Du skal aldri gi deg. Og så skal man holde motet og kreftene oppe når det har buttet imot mange ganger.

- Hva slags rolle kommer du til å ha på hotellet?

- Det svarer jeg ikke på i dag. Men jeg blir å ha en rolle.

- Hva var prislappen på hotellet?

- Det får du ikke svar på. Men jeg kan si at jeg er godt fornøyd med forhandlingene som har vært, sier Hartviksen.

Utvikle hotellet

Det er ingen planer om å rokke på de ansatte, men Hartviksen sier at de etter hvert vil se på bemanningssituasjonen.

- Målet er uansett å utvikle hotellet til en viktig arbeidsplass i Saltdal, sier Hartviksen, og legger ikke skjul på at han er spent på framtida.

- Men jeg har en god følelse etter møtet med de ansatte, sier han.

Muligheter

Roger Øksheim i Edelfisk ser bare muligheter for hotellet framover.

Øksheim er styreleder i det ferske selskapet Rognan Hotell Holding AS, som er stiftet av Edelfisk. Og det er de som har kjøpt hotellet for å få det tilbake i lokale hender.

- Vi og Hartviksen har tenkt de samme tankene lenge. Så det var i grunn bare å jobbe videre med det. Uten han hadde vi aldri fått det til, sier Øksheim til Saltenposten.

Spennende

Øksheim er glad for at hotellet nå blir lokalt eid igjen og syns det er et spennende prosjekt.

Foreløpig er det Edelfisk og Wenberg som står som eiere.

- Men vi jobber fortsatt med finansiering og eierstruktur. Det vil falle på plass etter hvert, og da blir det flere lokale aktører involvert, sier Øksheim.

- Vil det bli store endringer i driften?

- Avtalene er akkurat skrevet under, så det må vi nesten komme tilbake til. Vi overtar 1. mars, og så blir det oppussing i restauranten før en flott gjenåpning, sier Øksheim.

Viktig puls

Grunntanken til Øksheim er at det er viktig for Rognan som bygd også at hotellet nå er lokaleid.

- Det er en viktig puls for å bidra til aktivitet. Det er viktig at vi klarer å trekke til oss aktivitet, og da blir hotellet hjertet i det hele.

- Vi håper at næringslivet og alle andre setter pris på det og at de støtter oppunder, legger Øksheim til.

Powered by Labrador CMS