KLARE. Mathias Båtnes, Andreas Winther, Christian Christensen og Trym Kaspersen er klare til å gi jernet lørdag 3. mars. Begge foto: Nika Nielsen
KLARE. Mathias Båtnes, Andreas Winther, Christian Christensen og Trym Kaspersen er klare til å gi jernet lørdag 3. mars. Begge foto: Nika NielsenFØLGER MED. Assisterende kjøkkensjef Christian Christensen (t.h.) på Fauske hotell skal blant annet veilede Trym Kaspersen (t.v.) og de andre lærlingene på lærlingeaften.

Nå blir det lærlingeaften med sjømat på menyen

Lærlingene på Fauske hotell får det fulle og hele ansvaret for en kveld. Da blir det servert sjømat.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Lørdag 3.mars blir det lærlingeaften på Fauske hotell. Temaet i år blir havet.

Planlegging

På kjøkkenet arbeides det hardt før det store arrangementet. Menyen planlegges god tid i forkant.

- Vi starter kanskje på i en måned i forveien med å planlegge. Først må vi bli enige om hva som skal stå på menyen. Deretter må vi finne oppskrift på rettene vi har bestemt oss for og mengdeberegne, sier lærling Trym Kaspersen.

Underholdning

I år falt valget på sjømat. Det skal serveres forskjellige skalldyr- og fiskeretter samtidig som det blir underholdning.

- Det blir også show i forbindelse med serveringen. Vi shower litt med flambering og transjering, det vil si at vi skjærer og griller kjøttet framfor gjestene. Vi skal se om vi får tak i nitrogen så vi også får lagd is, sier Christensen.

Veileder

Lærlingene har det fulle ansvaret denne kvelden, men assisterende kjøkkensjef Christian Christensen skal være tilstede og observere i tilfelle det skulle trengtes noe hjelp.

- Vi skal være der og følge med, og har noen oppgaver som skal gjøres. Vi kommer til å styre med det enkle som kutting og skrelling, ellers ser vi til at alt er som det skal hos lærlingene, sier Christensen.

Kjøkkensjef

Lærlingen Andreas Winther har fått ansvaret som kjøkkensjef på lærlingeaften.

- Det er litt skummelt, men tror det skal gå fint. Jeg har jo de faglærte kokkene i ryggen, så hvis noe skulle gått galt så er det bare å henvende seg til dem. Men jeg føler meg ganske klar, sier Winther.

Mange gjester

Lærlingeaften er svært populært og det forventes å komme over hundre gjester. Dette blir første gang de serverer til så mange gjester.

- Vi tar utgangspunkt i at det kommer i hvert fall 130 gjester. Det har ikke blitt reservert noe bord ennå, men det er fortsatt tidlig i og med at vi først informerte om dette sist torsdag.

Gylden mulighet

Lærlingene ser på denne kvelden som en gylden mulighet til å få ny erfaring innenfor kokkelæren. De lærer det blant annet om forskjellige preserveringsmetoder.

- Jeg syns det er bra det blir stelt i stand en sånn kveld blant annet for læringen. Vi får prøvd ut nye ting i stedet for å stå fast på samme kjøkken i to år. Vi skal gå gjennom gamle klassiske tilberedningsmetoder som kanskje ikke blir gjort i det vanlige kjøkkenet, sier Kaspersen.

Han innrømmer at de kommer til å føle litt på presset den kvelden.

- Jeg håper vi får servert alt til tide, sier lærling Trym Kaspersen.

Powered by Labrador CMS