BYGGER UT. På Strøksnes bygger Hege Ruud og mannen ut huset for å få plass til eget kjøkken for firmaet hennes. Her er Heges mann, Kjell Terje Sevaldsen (t.h.), og broren Jonny Sevaldsen opptatt med grunnarbeidet. Foto: Remi Johansen
BYGGER UT. På Strøksnes bygger Hege Ruud og mannen ut huset for å få plass til eget kjøkken for firmaet hennes. Her er Heges mann, Kjell Terje Sevaldsen (t.h.), og broren Jonny Sevaldsen opptatt med grunnarbeidet.

Nå blir det andre boller!

- Det skal bli godt å kunne skille jobb og privatliv, sier Hege Ruud i Heges MatOpplevelser.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: Hege Ruud og mannen Kjell Terje Sevaldsen bygger ut huset på Strøksnes i Sørfold for å lage eget kjøkken til firmaet hennes.

Tirsdag forrige startet grunnarbeidet på tomta.

Lokale aktører

Hege Ruud er opptatt av å handle lokalt, og da var det naturlig å leie gravemaskin hos gårdbruker Johan Carlsen. Massen er det Bjørn Helland i Kobbelv som leverer.

- John Eivind Laxaa fra Strøksnes står for gravingen. I tillegg gjør Kjell Terje med kompiser resten av grunnarbeidet, så det er en liten dugnad, forteller Hege.

Torsdag begynte de å måle opp og lage forskaling, på fredag bygget de den, og lørdag gjorde de murarbeidet.

Flere nye rom

Planen er å bygge på huset ut fra kjøkkenet og mot fjorden. Det blir da en dør mellom nåværende og nytt kjøkken, og utbygget blir i to etasjer.

- Vi bygger privat fordi vi gjør flere ting. Det blir et ekstra soverom nede, og større loftstue oppe. Vi begynner å få store gutter, så det er kjekt med større plass for dem i andre etasje, forklarer gründeren.

Mens selve utbygget gjøres privat, vil innredninga investeres over firmaet.

- Jeg kommer til å leie ut kjøkkenet til meg selv, ellers hadde det blitt veldig komplisert om vi skulle delt utbygget opp mellom privat og firma. Vi brukte litt tid på å sjekke ut hvordan vi kunne løse det, sier hun.

Ferdig i år

Det nye kjøkkenet blir på 15 kvadrat.

- Det jeg trenger er benker og kjøling, og litt lagringsplass, forklarer Hege Ruud.

Grunnarbeidet skal stå ferdig innen 25. mai. Deretter skal A.U. bygg skal stå for bygginga. De har flere oppdrag her på Strøksnes som de kombinerer, og begynner så smått i midten av juni.

- De har ferie i juli, så det er først fra august at det virkelig begynner å skje noe, sier hun.

Hun regner med hun kommer til å bruke resten av året på å bli helt ferdig, siden utbyggingen må kombineres med resten av drifta.

Oppfyller kravene

Hege Ruud kan slå fast at hun kan leve av firmaet sitt, og nå ønsker hun å satse.

- Da er det et krav at jeg får eget kjøkken, slik at jeg kan skille mellom jobb og privatsfære. Jeg har hatt dispensasjon så langt for å bruke mitt private kjøkken.

Hun synes det er fint å jobbe så nært, men at det blir godt å få skilt jobb og privatliv, og få ordnete forhold ut fra lover og regler.

Er i rute

Ellers går det mobile firmaet innen mat, opplevelser og kurs godt.

- Jeg er i rute budsjettmessig og i forhold til mine egne mål for i år, sier hun.

Framover blir det en tid med oppdrag på ulike sommeravslutninger.

- Jeg har noen gode, faste kunder, og det er gull verdt for en liten bedrift, sier hun fornøyd.

Powered by Labrador CMS