SER MULIGHETER. Den nye arbeidende styrelederen for Rognan hotell, Henry Hansen (t.v.) sammen med hotelleier Roger Øksheim ser store muligheter for Rognan hotell. Men først må de får hoteller til å bli lønnsomt. Flere av de ansatte er permittert på ubestemt tid. Foto: Tarjei Abelsen.
SER MULIGHETER. Den nye arbeidende styrelederen for Rognan hotell, Henry Hansen (t.v.) sammen med hotelleier Roger Øksheim ser store muligheter for Rognan hotell. Men først må de får hoteller til å bli lønnsomt. Flere av de ansatte er permittert på ubestemt tid.

Permitterer ansatte, kjøkkensjefen har sagt opp og Hartviksen gikk på dagen:

Men Øksheim tror nysjefen vil løfte hotellet til nye høyder

(ROGNAN) Rognan hotell har sett seg nødt til å permittere ansatte, og Harald Hartviksen er ferdig som daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

– Markedssituasjonen er krevende for tiden, og det er bakgrunnen for permitteringene. Totalt rammes 4,5 stillinger av permitteringene, sier arbeidende styreleder Henry Hansen til Saltenposten.

- Ryddig prosess

Mandag var prosessen med permitteringene ferdig, og de berørte har fått beskjed om konsekvensene for deres arbeidsforhold. Ifølge Hansen har det vært en ryddig prosess, som er gjennomført i samarbeid med tillitsvalgt.

– I vår bransje er denne tiden krevende hvert år, men hvor lenge permitteringene vil vare har jeg ikke et godt svar på. Nå er fokuset på å få opp omsetningen, sier Hansen.

Gikk på dagen

I tillegg til at ansatte permitteres, forsvant også flere ansatte ut av hotellet på starten av året.

I forrige uke gikk tidligere hotellsjef og medeier i hotellet, Harald Hartviksen av på dagen.

– Vi har et naturlig skifte i toppen der Harald takker av og vi er glad for å få Henry inn i 100 prosent stilling, uten at det har vært noen dramatikk i det. Det er en tid for alt, og Harald er godt over normal pensjonsalder, sier eier Roger Øksheim.

- Løfter hotellet

Han er strålende fornøyd med å avlastes av Henry Hansen, som han mener er et skup for hotellet.

– Den kompetansen Henry tilfører hotellet er vi veldig glad for å ha fått til Rognan, og det vil være med å løfte hotellet kraftig framover.

BÆREBJELKE. Kurs og konferanse skal bli den nye bærebjelken for Rognan hotell, sier Henry Hansen.
BÆREBJELKE. Kurs og konferanse skal bli den nye bærebjelken for Rognan hotell, sier Henry Hansen.

Sagt opp

I tilegg har kjøkkensjefen sagt opp sin stilling, og den oppsigelsen skulle hotellet helst sett ikke kom.

– Jeg må ærlig innrømme at jeg ville at han skulle fortsette, han er en veldig dyktig mann. Men det er ingen ”hard feelings”. Han hjelper oss, og han har vært en god ressurs for hotellet. Jeg beklager at han velger å gjøre noe annet.

Sprø svor

Han er likevel ikke bekymret for at hotellet ikke skal ha god mat også framover.

– Vi har ressurser på kjøkkenet som på en god måte ivaretar både produktivitet og kvalitet, forsikrer Hansen.

– Vi har et godt kjøkken og vi satser på at kjøkkensjefen har lært de andre godt opp, blant annet til å lage sprø svor. Den har vært fantastisk de siste årene, men blir det for galt får vi prøve å leie han inn et par ganger i året, legger Roger Øksheim til.

Endringer på gang

Kjøkkenet er et sted hotellsjefen nå vil ta grep, men han kan avkrefte rykter om at det ikke vil være matservering framover.

– Akkurat nå handler det om å få en bærekraftig drift, samtidig som vi tar vare på det lokale perspektivet. Roger og kompani har hatt konsepter som er godt likt blant lokalbefolkningen. Det vil vi ta vare på, men med noen justeringer, sier Hansen.

RENOVERING. Fredag kommer et selskap som skal se på mulighetene for å renovere lobbbyen, møterom og restauranten.
RENOVERING. Fredag kommer et selskap som skal se på mulighetene for å renovere lobbbyen, møterom og restauranten.

Åpningstid

Konkret vil smårettmenyen og kakebufeen fortsette å eksistere, men Hansen ønsker å tilpasse åpningstiden til markedet.

– Det som vil merkes mest i restauranten, er at den ikke nødvendigvis vil være bemannet fra 07 til 23 slik det har vært nå. Vi har sett på å muligheten for å redusere åpningstiden fra lønsj til middag for å effektivisere drifta, sier Hansen.

Ny meny

Dagens à la carte-meny vil erstattes med en ukesmeny.

– Ukesmenyen vil varierere med sesongen og gir mulighet for kreativitet på kjøkkenet, sier Hansen.

Det er et tiltak Øksheim støtter.

– Vi må ta innover oss hvor vi er i kalenderen. Å ha en full à la carte-meny nå er ikke det smarteste.

”Brenne penger”

– Vi har tidligere prøvd å gå gjennom vinteren uten å justere drifta til antall kunder, og det er som å brenne penger. Det er mulig vi fortsatt må leve med at disse månedene ender i minus, men vi skal prøve å ta mer vare på pengene slik at vi kan bruke dem på å videreutvikle hotellet, sier Øksheim.

Men å gi lokalbefolkningen et godt tilbud er fortsatt viktig for hotellet.

– Vi setter pris på at lokalbefolkningen bruker oss så mye. Det er viktig for oss, og vi vil lytte til innspill som kommer fra dem.

Dobbeltarbeid

Saltenposten har tidligere omtalt at regnskapet for 2018 ikke ble godkjent av revisor, og det er derfor uklart hvordan økonomien faktisk er per i dag.

Foreløpig vil ikke Henry Hansen kommentere hvilke tall de sitter på.

SKIFTE. Hotelleier Roger Øksheim sier at det var et naturlig skifte at Harald Hartviksen takket av og at Harry Hansen kommer inn som arbeidende styreleder.
SKIFTE. Hotelleier Roger Øksheim sier at det var et naturlig skifte at Harald Hartviksen takket av og at Harry Hansen kommer inn som arbeidende styreleder.

– Det er tatt grep, og neste regnskap vil være korrekt. VI vil kommentere de offisielle tallene, når de er klare, sier Hansen.

Heller ikke Roger Øksheim vil spekulere høyt i hvordan tallene blir.

– Vi skal ha rene rapporter framover og jeg har tillit til at det kommer.

– Men vi gjør mye dobbelarbeid for å få rene tall på bordet, sier Øksheim.

Utbygging på vent

Rognan hotell jobber med en reguleringsplan for utbygging på Vesterfjære-tomta, som hotellet eier. Men når en eventuell utbygging blir aktuell er uklart.

– Utbyggingen er ikke skrinlagt. Vi vil fortsatt jobbe for å få reguleringsplanen klar i 2020, men vi vil ikke jobbe med utbygging i år, og sannsynligvis heller ikke til neste år, sier Roger Øksheim.

Han påpeker likevel at tomta er viktig for hotellet.

– Vesterfjæra er strategisk viktig med de mulighetene den gir, også må markedet og ting forøvrig komme på plass før vi er klar for å gå i gang der.

Totalrenovering

Selv om utbyggingen er fram i tid, vil det sannsynligvis komme store endringer på det eksisterende hotellet framover.

– Allerede på fredag kommet et selskap som skal lage en mulighetsstudie for totalrenovering av lobbyen, møterom og restauranten, sier Hansen.

Han mener det ligger mange muligheter i det eksisterende bygget, og at kapasiteten for konferanser og kurs er god.

– På kort sikt er målet å få det opp å rulle. Tidligere har hotellet satset på markedsføring, men nå vil vi gå aktivt ut å selge inn hotellet i mye større grad.

– Det er nok kunder der ute, men erfaring viser at vi må ut og banke på dører. Men kurs og konferanse skal være bærebjelken til hotellet, slår Hansen fast.

Mer samarbeid

Han er opptatt av at hotellet i større grad også skal samarbeide tettere med andre aktører i Saltdal.

– Vi er ekstremt opptatt av samarbeid med aktører i bygda som kan føre til økt aktivitet, sier Hansen.

Foreløpig er det lite tilbud for turister i Saltdal, men Blåfrost nevnes som en god aktør å samarbeide med.

– Institusjoner som Blåfrost skaper aktivitet året rundt, og er en viktig samarbeidspartner. På en liten plass må vi alle spille hverandre gode, mener Hansen.

Powered by Labrador CMS