FRILUFTSMAT. Lørdag 22. august kan folk lære om mat og vin under åpen himmel ved Strøksnes.
FRILUFTSMAT. Lørdag 22. august kan folk lære om mat og vin under åpen himmel ved Strøksnes.

Matkurs i friluft

Lørdag arrangeres det mat- og vinkurs ved Vakkerlivatn i Sørfold.

Publisert Sist oppdatert

SØRFOLD: - I friluftslivets år ønsker vi å kombinere uteglede med mat- og vinglede, heter det i invitasjonen fra Heges MatOpplevelser.

Godt tilrettelagt

Ved Vakkerlivatn, som ligger ikke så langt fra Strøksnes, er det tilrettelagt med gapahuk, benker, bord og bålplasser. Til og med en flott utedo er det der.

Med andre ord fine rammer for friluftsliv, og nå er det dessuten meldt godt vær.

Tilbereder mat

Planen for kurset er å smake tre ulike viner sammen med den lokale maten som de skal tilberede. Og på menyen står lokal spekemat og ost, som de skal bake flatbrød eller klappakaker til. Det blir ørret og lokale grønnsaker og sopp, som bakes, stekes på glør eller i bålpanne.

Til dessert blir det årets bær, enten bringebær, blåbær eller molte.

Vintips

Mens Hege Ruud i Heges MatOpplevelser skal guide deltakerne gjennom de tre matrettene, er det vinkelner Gyri Mentzoni som skal lære deltakerne om vin. Hun har bant annet vært vinansvarlig på Eyvind Hellstrøms restaurant Bagatelle, og har mye kunnskap og gode tips.

Kurset foregår lørdag 22. august fra klokken 16 til rundt klokken 20. Det er fortsett noen ledige plasser.

- Det er mulig å melde seg på direkte til meg på hegekristinruud@gmail.com eller telefon 95458395, sier Hege Ruud.

Powered by Labrador CMS