LANG KØ. Delikate laksebiter på rekke og rad gikk som varmt hvetebrød under Saltenlaks sin stand under Folk & Fisk i Glasshuset. Foto: Lars Antonsen, Designia
LANG KØ. Delikate laksebiter på rekke og rad gikk som varmt hvetebrød under Saltenlaks sin stand under Folk & Fisk i Glasshuset.

Laks slo an på festival

Flere hundre mennesker var innom Saltenlaks sin stand under Folk & Fisk i Glasshuset.

Publisert Sist oppdatert

INDRE SALTEN: Saltenlaks var representert under årets festival Folk & Fisk i Glasshuset i Bodø. Staben fra Saltenlaks og Salten Aqua hadde til tider hendene fulle både med laks og informasjon til dem som besøkte standen.

- Det er viktig å være representert på matfestivaler av denne typen, sier daglig leder Geir Wenberg i Salten Aqua i ei pressemelding.

Veldig fornøyd

Torsdag, fredag og lørdag var nykommer Saltenlaks på plass i Glasshuset og både små og store stakk innom for å få en smakebit av den kortreiste og lokalproduserte tradisjonsmaten fra Holstad i Fauske.

Einerrøykt laks, Sitronpepperlaks og Skjærgårdslaks var i sortimentet og salgsansvarlig Yvonne Løvgavlen var veldig fornøyd. Følgesvenn var Mimmis sennepssaus fra Beiarn.

Faller i smak

- Utrolig artig å se hvordan folk reagerer positivt når de får laksen vår i munnen. Egentlig er det vi opplever et lite eventyr. Også det at laksen er lokalprodusert fra rognkorn til ferdig produkt klar for spisebordet fenger kundene, men aller mest hyggelig er det jo at produktene faller i smak, sier Løvgavlen etter å ha blitt kvitt 110 kilo laks i forbrukerpakninger.

Også for de minste

Det var eksportselskapet Polar Quality som presenterte laksen fra det lille rognkornet til ferdig matfisk, og dette innslaget var spesielt spennende for de yngste.

- Se her er fiskebabyene, ropte barna ut da de fant laksen i alle dens livssykluser på is i en isoporkasse. Enklere og mer forståelig kan det ikke gjøres. Her var det rogn, yngel, parr i to størrelser, smolt og til slutt ferdig matfisk.

- Det er viktig å kunne vise i praksis hvilke livssykluser laksen går gjennom før den havner på middagsbordet. Og ikke minst er det viktig å få forklart for barna hvor laksen kommer fra, sier Solfrid Henriksen i Polar Quality.

Powered by Labrador CMS