JOBBER HARDT. Sindre Johannessen (t.v.) og Vegard Braseth har det travelt på kjøkkenet på Fauske hotell før lærlingeaften fredag kveld. Mye skal forberedes før alle gjestene inntar sine plasser. Begge foto: Helge Simonsen
JOBBER HARDT. Sindre Johannessen (t.v.) og Vegard Braseth har det travelt på kjøkkenet på Fauske hotell før lærlingeaften fredag kveld. Mye skal forberedes før alle gjestene inntar sine plasser. Begge foto: Helge SimonsenKAFFEPAUSE. Kjøkkensjef Håkon Moen ved Fauske hotell har bedre tid til å drikke kaffe enn ellers når lærlingene tar over ansvaret for matlagingen.

Kontroll på kjøkkenet

De unge kokkene i Salten har jobbet hardt i forkant av lærlingeaften på Fauske hotell.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Det er trangt inne på kjøkkenet til Fauske hotell fredag ettermiddag. Med ni lærlinger og flere kokker i sving, er det ikke mye benkeplass igjen å oppdrive.

- Det er hektisk, men veldig gøy. Å være ansvarlig for å servere mange gjester er utfordrende, men det er sånn man lærer av. Jeg liker at det er litt småskummelt også, det gjør at vi må heve oss, sier fungerende kjøkkensjef Sindre Johannessen.

Forberedelser

Som lærling har Johannessen i underkant av et halvt år igjen til fagprøven. Han har fått ansvaret med å passe på at alle gjør det de skal og til rett tid. Det krever nemlig mye planlegging å servere seks retter til 100 gjester.

- Vi har jobbet to dager i forveien med alle forberedelsene, og det er viktig å luke ut feil underveis med én gang. Alt må være på plass og godt timet om det skal gå knirkefritt under selve lærlingeaftenen, sier han.

Menyen ser fristende ut, både hjort, skrei og and skal serveres i kreative og velsmakende utgaver til gjestene.

Viktig lære

Blant lærlingene som kommer fra Fauske hotell, Bryggerikaia, Smak, Bjørk, Løvold og Studentsamskipnaden i Bodø, går hotellets egentlige kjøkkensjef Håkon Moen og følger med. Han minnes selv hvordan det var å være med på lærlingeaften.

- Det er ingenting som slår praktisk erfaring som dette for de som er i lære. Her får de satt opp sin egen meny og jobbe fram retter som de selv står for fra A til Å. Vår jobb er å rettlede og hjelpe til der det trengs, men i utgangspunktet er dette lærlingenes show, sier den erfarne kokken.

Det er tydelig at lærlingeaftenen på Fauske er populær, dagen før er nemlig 95 av hundre plasser allerede reservert.

Powered by Labrador CMS