UTSETTER VINTERMARTNAN. Elin Johannessen i Beiarpuls - og de andre arrangørene - har valgt å utsette festlighetene i to uker. Værvarselet ble avgjørende. Foto: Kenneth Strømsvåg
UTSETTER VINTERMARTNAN. Elin Johannessen i Beiarpuls - og de andre arrangørene - har valgt å utsette festlighetene i to uker. Værvarselet ble avgjørende.

Klissbløtt værvarsel bremser vinter-moro

Kjebab og annet snadder er satt på hold. Lørdagens planlagte Vintermartnan i Beiarn utsettes i to uker.

Publisert Sist oppdatert

BEIARN. - Vi har jo lagt opp til at alt skal foregår under åpen himmel. Da er det greit å skyve litt på det hele, siden det ventes nokså rufsete og vått vær i Beiarn lørdag.

Det sier Elin B. Johannessen i Beiarpuls, en av motorene bak det som lørdag skulle være tidenes første vintermartnan i bygda.

Stor interesse

Elin synes det er synd å utsette det hele, men trekker samtidig fram det positive i å kunne være fleksibel med tidspunktet for arrangementet.

- Vi har opplevd stor interesse, både for å være med som utstiller og for å komme som besøkende. Vi har fått henvendelser både fra bygdas egne og mange fra nærliggende kommuner. Nå krysser vi fingrene for at det hele lar seg gjennomføre 14 dager senere enn opprinnelig planlagt, sier Johannessen.

2. april skal det skje

Ny dato for Vintermartnan i Beiarn blir lørdag 2. april. Så langt er deltakere som Beiarmat, Beiarlefs, Heges Matopplevelser, Arctic cabins Tuvsjyen på lista over de som vil bidra med kulinariske utskeielser.

- Møsbrømlefse, kjøttkaffe, lek i snøen, hest- og slede og mye fin underholdning er noe av det vi fortsatt gleder oss til å by fram, sier Beiarpuls-Elin i arrangementets Facebook-side.

Av det mer kuriøse beiarværinger og tilreisende kan se fram til er den beiarske vrien på kebab - kjebab.

KJEBAB-MANN. Jørgen Storhaug i Beiarmat er blant arrangørene. Han byr på kjebab. Foto: Kenneth Strømsvåg
KJEBAB-MANN. Jørgen Storhaug i Beiarmat er blant arrangørene. Han byr på kjebab.

Matkjenner

Jørgen Storhaug i Beiarmat er matkjenner og mannen bak kjebab´en.

- Det er mye god mat å få ut av geiter. Kjekjøtt er utmerket til å trylle fram den fineste kjebab, og dette tror jeg skal bli en suksess under arrangementet. Sammen med mye annen god mat fra de lokale matprodusentene her i kommunen, sier Storhaug, som er daglig leder i Beirmat som holder hus på Trones.

LEFSE-SMIL. Kari Anne Steinåmo i Beiarlefs er klar for martnan. Foto: Kenneth Strømsvåg
LEFSE-SMIL. Kari Anne Steinåmo i Beiarlefs er klar for martnan.

Ikke kjedelig

Jørgen legger til at det også kan bli annet kje-snadder å smake.

- Det kan plutselig bli kjesedilla eller enkjelada. Kjekjøtt er jo i ferd med å bli mer og mer anerkjent, og dermed finner flere varianter veien til tallerkenen, sier Storhaug.

Powered by Labrador CMS