INDREFILET. De som skal spise under utdelingen av fagbrev på Fauske videregående skole onsdag kveld, skal ikke gå sultne derfra lover restaurant- og matfag-elevene Mikael Krane (19) og Ruth Christina Haakonsen (23). Foto: Bjørn L. Olsen
INDREFILET. De som skal spise under utdelingen av fagbrev på Fauske videregående skole onsdag kveld, skal ikke gå sultne derfra lover restaurant- og matfag-elevene Mikael Krane (19) og Ruth Christina Haakonsen (23).

Klargjør gourmetmiddag

Onsdag skal det deles ut 104 fagbrev på Fauske videregående skole. Da må det også serveres mat.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Alle elever og lærere på Restaurant og matfag VG1 og 2 har vært i sving siden klokken åtte onsdag morgen.

- Vi skal lage mat til 85 personer og da tar ting tid, sier lærer Morten Sjø.

For i kveld skal det deles ut fagbrev og svennebrev på Fauske videregående skole.

Da Saltenposten var innom kjøkkenet på skolen, var elevene (17 i tallet) i full gang med krydring av kjøtt, hakking av sjampinjong og klargjøring av potet.

- Det vi skal servere i kveld er grillet indrefilet av svin, potet med hvitløk, ovnsbakte grønnsaker og sjampinjongsaus, sier Sjø.

Til dessert blir det panna cotta (italiensk vaniljepudding) med bringebærkompott.

To av elevene som er med og lager maten er Mikael Krane (19) og Ruth Christina Haakonsen.

- Jeg føler meg litt beæret å få lov å lage mat til en slik tilstelling, sier Mikael.

Også Ruth syns det er bra å få være med på dette.

- Syns det er artig å være med på dette, sier Ruth mens hun viser fram indrefileten.

Powered by Labrador CMS