EKSEMPEL. Sånn kan grøten se ut, det er enkelt å variere med ingredienser for å finne sin favoritt. Foto: matprat.no
EKSEMPEL. Sånn kan grøten se ut, det er enkelt å variere med ingredienser for å finne sin favoritt.

Ukens anbefaling:

Kjøleskapsgrøt til frokost

Vår journaliststudent har laget ukens anbefaling: Enkel kjøleskapsgrøt.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke alltid like lett å stå opp om morgenen. Noen ganger er det lett å bli liggende 10 minutter for lenge. Da er det ikke alltid det er tid til overs for å diske opp noe godt til frokost.

For å unngå dette pleier jeg å lage frokosten kvelden i forveien, det blir som oftest kjøleskapsgrøt. Det tar meg ca. 3 minutter å lage og jeg gjør det samtidig som jeg lager middag på kveldene. Da vet jeg at jeg kan ta det med ro på morgenen for frokosten er allerde i boks, bokstavelig talt.

Grøten kan spises på kjøkkenet på morgen, eller den kan tas med og spises på kontoret eller på toget/bussen (husk å ta med skje!).

Jeg brukte Karen Elene Thorsen (@fattigstudent på
instagram) sin oppskrift i begynnelsen, før jeg trikset litt og fant en blanding som passer meg best.

Tilsett melk (1 dl) og bland sammen.

Mos en banan i en beholder med lokk.

Ha havregryn (1 dl), kakaopulver (1 ss) og litt salt,
og rør sammen.

For et annet eksempel på oppskrift gå inn på matprat.no, hvor også bildet er hentet fra.

Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.

Rør rundt i grøten før servering, tilsett vanilje-
kesam. Pynt med friske bær om du vil. (Gjerne ha litt chiafrø i grøten for litt ekstra metthetsfølelse).

Powered by Labrador CMS