- Nexans er det penger i. Både Viktor Skuldberg (17) og Ole Villumsen (17) synes alle foredragsholderne som presenterte sine bedrifter var veldig interessante, men hadde begge en klar favoritt. Etter foredragene var det 18 utstillerne som benyttet karrieredagen til å promotere sine bedrifter og elevene kunne levere søknad om lærlingplass direkte til de som stod på stands. Foto: Sindre Ender
- Nexans er det penger i. Både Viktor Skuldberg (17) og Ole Villumsen (17) synes alle foredragsholderne som presenterte sine bedrifter var veldig interessante, men hadde begge en klar favoritt. Etter foredragene var det 18 utstillerne som benyttet karrieredagen til å promotere sine bedrifter og elevene kunne levere søknad om lærlingplass direkte til de som stod på stands.

Kampen om lærlingene er i gang

Onsdag denne uken var det karrieredag på Saltdal videregående skole. Der møtte hele 18 utstillere opp for å kapre elevene som skal søke lærlingplass innen 1. mars.

Publisert Sist oppdatert

SALTDAL: Alle 74 elevene fra de forskjellige elektrofag linjene deltok på karrieredagen. I Indre Salten har de allerede 100 lærlinger ute i praksis per i dag.

Skiftordning frister

Ole Villumsen (17) vil bli produksjonstekniker hos Nexans på Rognan, det er skiftordningen som er årsaken, han er en ivrig gamer som vil ha mest mulig fri til å dyrke lidenskapen sin, men har også ambisjoner om videreutdanning på NTNU i Trondheim for å bli ingeniør. Først vil han jobbe noen år.

Vil bli millionær

Viktor Skuldberg (17) har ambisjon om å bli millionær. Også han ønsker lærlingplass på Nexans men har også søkt lærlingplass hos Equinor men også han foretrekke Nexans da han er en ivrig snøscooter kjører og helst vil jobbe på Rognan.

- Nesten alle som får lærlingplass på Nexans får fast jobb etterpå, forteller Viktor.

MOTTOK FLERE SØKNADER. Albert Svendsen (19), kompetanse-koordinator Arild Stava-Reinertsen, Ida Erikstad Nilsen (20), Marius Haubakk (20) og Johannes Børgaas (18) snakket varmt og engasjert om lærlingplassene i Nexans på Rognan. Foto: Sindre Ender
MOTTOK FLERE SØKNADER. Albert Svendsen (19), kompetanse-koordinator Arild Stava-Reinertsen, Ida Erikstad Nilsen (20), Marius Haubakk (20) og Johannes Børgaas (18) snakket varmt og engasjert om lærlingplassene i Nexans på Rognan.

Vil unngå fraflytting

Arild Stava-Reinertsen er kompetanse-koordinator hos Nexans. De mener det er viktig å kunne tilby et lokalt, ungt læringsmiljø som tilbyr lærlingene en trygg arbeidsplass og der elevene kan gå fra lærlingplass til fast jobb. Å ha muligheten til videreutvikling i hjemkommunen er ekstremt viktig for å unngå fraflytting fra kommunen.

- Når lærlingene forsvinner for å videre utdanne seg, kommer de ofte ikke tilbake.

GODT ARBEIDSMILJØ. Ali Al Kabi (21) er den eneste automatikerlærlingen som har lærlingplass på Elkem. Han startet med sommerjobb og håper på fast ansettelse, han forteller at det som er så bra på Elkem er det gode arbeidsmiljøet og deres skyhøye fokus på HMS. Foto: Sindre Ender
GODT ARBEIDSMILJØ. Ali Al Kabi (21) er den eneste automatikerlærlingen som har lærlingplass på Elkem. Han startet med sommerjobb og håper på fast ansettelse, han forteller at det som er så bra på Elkem er det gode arbeidsmiljøet og deres skyhøye fokus på HMS.

Hvordan er lønna?

- Lønna er god, svarer Stava-Reinertsen kontant, og smiler bredt. Han peker også på at kompetansen fra Rognan er sterkt etterspurt.

Dragefossen og Peder Brenne fristet med variert lærlingplass innen sterkstrøm og lavspenning. Lærlingene på utplassering fortalte at de har vært med på utbyggingen av både Nexans og blålysbygget i Bodø og trives svært godt.

FLEST PÅ STAND. Johan Martinsen (22), Henrik Olsen (19), Jonathan Ludviksen (19) og Eivind Stranda (19) møtte opp mannsterke på Saltdal VGS. De var fem fra Dragefossen og to fra søsterselskapet Peder Brenne som stilte på stand i anledning karrieredagen. Foto: Sindre Ender
FLEST PÅ STAND. Johan Martinsen (22), Henrik Olsen (19), Jonathan Ludviksen (19) og Eivind Stranda (19) møtte opp mannsterke på Saltdal VGS. De var fem fra Dragefossen og to fra søsterselskapet Peder Brenne som stilte på stand i anledning karrieredagen.

Indre Salten opplæringskontor var også tilstede på karrieredagen og fortalte at målet er å dekke behovet til lokalt næringsliv og at linjene på skolen er tilpasset industrien og det lokale næringslivet.

KOM FRA MOSJØEN. Prosjektleder Olav Forsmo og Markus Stien (21) fra Quant kom hele veien fra Mosjøen. Ettersom at Mosjøen ikke har noen klasser innen automatiseringsfaget, kom de for å være med i kampen om lærlingene og lovet lærlingene både høy lønn og en meget variert arbeidsdag med enorm fokus på sikkerheten deres. Foto: Sindre Ender
KOM FRA MOSJØEN. Prosjektleder Olav Forsmo og Markus Stien (21) fra Quant kom hele veien fra Mosjøen. Ettersom at Mosjøen ikke har noen klasser innen automatiseringsfaget, kom de for å være med i kampen om lærlingene og lovet lærlingene både høy lønn og en meget variert arbeidsdag med enorm fokus på sikkerheten deres.
Powered by Labrador CMS