Jubler over andreplass i oste-VM
Ysteriet i Beiarn kom hjem med hele to sølvmedaljer i verdensmesterskapet i ost i helga.
BEIARN: Verdensmesterskapet gikk av stabelen i helga i Trondheim, og det gikk over all forventning for ysterne fra Beiarn.
- Forrige gang vi var med ble det bronse, og nå ble det sølv. Vi føler at vi er på rett vei, ler André Kristoffersen og Jørgen Storhaug i Beiarmat til Saltenposten.
Tøff konkurranse
Med hele 4500 forskjellige oster i konkurransen fra verden over, var det mange som hadde håp om å hevde seg i toppen i de ulike klassene.
Beiarmat deltok med to oster, Beiarkua lagret i 10 måneder, og Beiarværing som er lagret i seks måneder. Begge vant sølvmedalje i VM.
- Vi er veldig godt fornøyde med det resultatet. Det viser at vi er på rett vei, og vi har konkurrert mot folk som har holdt på veldig mye lenger enn det vi har, og som har andre produksjonsvolum, sier Kristoffersen.
- Vi snakket med et tysk ysteri som produserer like mye på én dag som vi gjør på ett år. Det setter ting litt i perspektiv.
Godt arrangement
Med så mange osteinteresserte på ett sted, sier det seg selv at praten og smakingen går griet for seg.
- Det er mange med høy kompetanse her, og selvsagt veldig mye god ost. Litt nerding blir det om både produksjonsmetoder og andre osterelaterte ting, sier Jørgen Storhaug.
Ser framover
De kommer ikke til å hvile på laurbærne etter å ha hevdet seg høyt oppe i verdensmesterskapet, snarere tvert imot.
- Man blir jo inspirert av å dra på et slik arrangement, og vi har nok etablert en drøm om å kunne prøve oss på både hvit og blåmugg på et eller annet tidspunkt. Men det krever nok noe mer innenfor lagring enn det vi har akkurat nå, så vi må finne ut av det, sier de to blide vinnerne til Saltenposten.