MÅ HA NOE Å GJØRE. Ole Tobias Orvin hadde egentlig tenkt å gi seg med politikken etter denne perioden, men fikk problemer med å si nei da mange andre sa de kun ville være med på lista om han fortsatte. - Jeg synes det er veldig spennende å holde på med politikk fremdeles, så jeg er motivert til å fortsette med å jobbe for SV-politikk i kommunestyret, sier han. Foto: Helge Simonsen
MÅ HA NOE Å GJØRE. Ole Tobias Orvin hadde egentlig tenkt å gi seg med politikken etter denne perioden, men fikk problemer med å si nei da mange andre sa de kun ville være med på lista om han fortsatte. - Jeg synes det er veldig spennende å holde på med politikk fremdeles, så jeg er motivert til å fortsette med å jobbe for SV-politikk i kommunestyret, sier han.

Politikerpraten:

- Jeg har alltid vært en omsorgsperson

Ole Tobias Orvin sier hans politiske verdivalg alltid har vært preget av hans egne erfaringer i livet. - Det er ingen selvfølge at alle har det bra, det er noe vi må jobbe med gjennom omsorg for hverandre, sier han.

Publisert Sist oppdatert

FAUSKE: Han bærer navnet sitt med stolthet, Ole Tobias Orvin. For han er oppkalt etter sin oldefar, mannen som regnes som Nordlandsbanens far, Ole Tobias Olsen.

- Det er jo litt gøy da, for han var en handlingens mann, sier Orvin og ler godt.

- Han gikk opp traseen fra Stjørdal til Mo i Rana, så jeg har sagt at jeg kanskje skulle gjort det samme opp mot Narvik. Men det er kanskje litt i overkant vanskelig terreng på turen, sier Ole Tobias Orvin lattermildt.

Mye å gjøre

Selv om han har blitt 68 år gammel og gått av med pensjon for lengst, har han ingen problemer med å holde seg i gang. Enten gjennom gården hjemme, med både alpakka og hester, gjennom det å være politiker i kommunestyret i Fauske, eller som ildsjel i LHL.

- Jeg trenger å holde på med noe, og det er nok å gjøre. Jeg trives veldig godt med å ha mye på bordet, sier han.

Formet av livet

For det er nettopp grunnsynet om at man skal bry seg om andre, og dele av det man har, som har drevet han i alle aspekter av livet. Enten som lærer for de med utfordringer i skolen, på Ribo, eller i det frivillige.

- Jeg opplevde et stort traume i at lillebroren min døde i armene mine etter en ulykke da vi var 14 og 17 år gamle. Det var en stor tragedie, men det gjorde også at jeg ville jobbe for at de som ikke hadde det så lett skulle få det bedre. At jeg ville gjøre nytte for meg, for andre, sier Orvin.

Fikk spørsmålet

Orvin har lang erfaring fra kommunestyret i Fauske, og hadde egentlig tenkt å slippe til yngre krefter til årets valg. For det var mange som sa seg villige til å stille opp på lista til Sosialistisk Venstreparti i høst.

Det var bare ett lite problem, og det var at mange satte som krav at Ole måtte være med videre om de skulle stille.

- Altså, det kan man jo ikke si nei til. Det er ikke noe galt med motivasjonen min, og det er veldig motiverende at mange flotte flinke folk vil være med på å gjøre SV i Fauske kommune enda sterkere.

- Det handler jo om en grunntanke og en ideologi. Om du stemmer på oss, så tar man et verdivalg, og det er at vi skal gjøre det vi kan for å skape et samfunn med mindre forskjeller og mer omtanke for hverandre. Verre er det ikke, slår Orvin fast.

Kompetanseflukt

Han er veldig kritisk til det som skjer både i skolesektoren og i pleie og omsorg. At det er mange som sier opp jobbene sine, er noe som bekymrer.

- At noen velger å få seg ny jobb er selvsagt helt i orden. Men det skal ikke være på grunn av at forholdene i den jobben man forlater. I hvert fall ikke om den er i kommunen. Arbeidsmiljø og sykefravær er ekstremt viktig i så fall, og det er derfor vi vil øke grunnbemanningen for å hindre at man må bruke store summer på vikarer og at folk ikke greier å stå i jobbene sine, sier Ole Tobias Orvin.

- Etter mitt syn har vi ikke klart å finne systemer som ivaretar dette godt nok i kommunen, og det er noe vi mener at vi må jobbe fram i fellesskap, alle vi som er representert i politikken.

Mer samarbeid

For han er klar på at det som må til for å unngå det som ofte har vært realiteten i kommunestyret til nå, vedtak som er delt 13-14, er at man må samarbeide bedre på tvers av partiene.

- Det handler om å være såpass ydmyk at man kan innrømme det når andre har gode poeng og løsninger man kanskje ikke har tenkt på selv, sier han.

- Jeg skulle ønske vi kunne har flere politiske verksted hvor det er mulig å ta opp saker vi kan enes om, og finne fram til forslag som alle kan stå inne for, sier Orvin.

- Da vil det bli løsninger som er preget av dialog og samarbeid, og det er veldig viktig for at vi skal dra lasset i samme retning, slår han fast avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS